Картопляні зрази з м'ясом
Інгредієнти:
300 г яловичини
2 яйця
2 середніх цибулини
6-8 картоплин
сіль і перець за смаком
масло для смаження за смаком
Приготування:
Картоплю відварити "в мундирі", трохи остудити, очистити і розім'яти в пюре. Посолити і додати сире яйце, добре перемішати.
Відварену яловичину пропустити через м'ясорубку або подрібнити у блендері разом з вареним яйцем.
Обсмажити дрібно нарізану цибулю на рослинній олії, додати до фаршу, перемішати, посолити, поперчити за смаком.
Сформувати зрази. Дуже зручно за допомогою харчової плівки, змащеній маслом - так зрази будуть ідеально ровненькими, а руки чистими. До того ж, економить час і нерви: столову ложку пюре з гіркою розім'яти в коло, в центр покласти столову ложку фаршу, розрівняти. Підняти краї плівки, з'єднуючи разом картопляного краю "пиріжка", защепити і надати форму котлетки.
Розігріти в сковороді олію, зменшити вогонь до помірного і викласти зрази. Смажити 3-5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки, додатково обсмажити кожен бік. Перевертати краще тільки один раз - так зрази точно залишаться цілими.
Їсти можна як у гарячому, так і в холодному вигляді, зі сметаною або майонезом, змішаним з часником - за смаком! Приємного апетиту!
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram