DataLife Engine > новини > Ситно і смачно: рецепт картопляних зраз з м'ясом

Ситно і смачно: рецепт картопляних зраз з м'ясом

Ситно і смачно: рецепт картопляних зраз з м'ясом

Картопляні зрази з м'ясом

Інгредієнти:

{reklama}

300 г яловичини

2 яйця

2 середніх цибулини

6-8 картоплин

сіль і перець за смаком

масло для смаження за смаком

Приготування:

Картоплю відварити "в мундирі", трохи остудити, очистити і розім'яти в пюре. Посолити і додати сире яйце, добре перемішати.

Відварену яловичину пропустити через м'ясорубку або подрібнити у блендері разом з вареним яйцем.

Обсмажити дрібно нарізану цибулю на рослинній олії, додати до фаршу, перемішати, посолити, поперчити за смаком.

Сформувати зрази. Дуже зручно за допомогою харчової плівки, змащеній маслом - так зрази будуть ідеально ровненькими, а руки чистими. До того ж, економить час і нерви: столову ложку пюре з гіркою розім'яти в коло, в центр покласти столову ложку фаршу, розрівняти. Підняти краї плівки, з'єднуючи разом картопляного краю "пиріжка", защепити і надати форму котлетки.

Розігріти в сковороді олію, зменшити вогонь до помірного і викласти зрази. Смажити 3-5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки, додатково обсмажити кожен бік. Перевертати краще тільки один раз - так зрази точно залишаться цілими.

Їсти можна як у гарячому, так і в холодному вигляді, зі сметаною або майонезом, змішаним з часником - за смаком! Приємного апетиту!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад