RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Новий російський прем’єр. Що про нього відомо

15 січня після зустрічі з Путіним прем'єр-міністр Дмитро Медведєв оголосив про відставку уряду РФ. Президент РФ вже вніс на розгляд Держдуми кандидатуру нового прем'єра — голови податкової служби РФ Михайла Мішустіна.

"НВ" розповідає, що про нього відомо.



Михайло Мішустін народився 3 березня 1966 року у Москві.

Згідно з офіційною біографією, у 1989 році закінчив Московський верстатоінструментальний інститут за фахом "системи автоматизованого проектування". Після цього залишився в аспірантурі. Має наукове звання доктора економічних наук.

У 1992-1995 роках був директором тестової лабораторії Міжнародного комп'ютерного клубу - громадської некомерційної організації, що ставила собі за мету "інтеграцію російських та іноземних комп'ютерних технологій, а точніше - залучення західних передових інформаційних технологій". До цієї організації увійшли багато фірм, в тому числі Hewlett-Packard, Lotus, Borland, Symantec, ZEOS.

У жовтні 1993 року Мішустін увійшов в число засновників ЗАТ Міжнародний комп'ютерний клуб. За даними видання КоммерсантЪ, в цей же час він став заступником генерального директора Міжнародного комп'ютерного клубу і головою правління Міжнародного комп'ютерного клубу. Але за даними з його офіційної біографії ці посади він займав у 1995-1996 роках.

ЗМІ пишуть, що у 1998 році Мішустін очолив правління Міжнародного комп'ютерного клубу.

У 1998 році він також став помічником з інформаційних систем обліку і контролю за надходженням податкових платежів керівника Державної податкової служби Росії Бориса Федорова. Він очолив здійснюваний за підтримки Світового банку проект модернізації податкової служби РФ. У серпні 1998 року Мішустін був призначений заступником голови Державної податкової служби.

З березня 1999 року по березень 2004 року був заступником міністра Російської Федерації з податків і зборів, зберігши посаду після реорганізації податкової служби в міністерство. Займався впровадженням електронного цифрового підпису, ідентифікаційного номера платника податків та інших нововведень.

В цілому Мішустін був заступником голови російської податкової за трьох її керівників: Бориса Федорова, Георгія Бооса та Олександра Починка.

У 2003 році Мішустін захистив кандидатську дисертацію з економіки на тему Механізм державного податкового адміністрування в Росії.

З березня 2004 року по грудень 2006 року Мішустін очолював Федеральне агентство кадастру об'єктів нерухомості (Роснедвіжімость).

З січня 2007 по лютий 2008 року Мішустін керував Федеральним агентством з управління особливими економічними зонами, це призначення оцінювали як підвищення.

У лютому 2008 року Мішустін звільнився з держпосади, заявивши, що його відставка була обговорена заздалегідь.

У березні 2008 року Мішустін став президентом групи компаній UFG (ОФГ Инвест) - однієї з найбільших у Росії компаній у сфері управління активами, прямими інвестиціями, а також пайовими інвестиційними фондами спільно з Deutsche Bank. Повідомлялося, що тут він "курирував проекти із запуску венчурного фонду, фондів нерухомості, а також розвиток бізнесу в регіонах".

У лютому 2009 року Мішустін увійшов до кадрового резерву президента Росії.

6 квітня 2010 року Путін, який на той момент очолював уряд, призначив його керівником Федеральної податкової служби. Повідомлялося що цю посаду для Мішустіна рекомендував міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.

У 2010 році Мішустін також захистив докторську дисертацію з економіки на тему Стратегія формування майнового оподаткування в Росії.

Очолював російську податкову до 15 січня 2020 року, коли Путін вніс до Держдуми його кандидатуру як нового прем'єр-міністра.

Михайло Мішустін одружений, у нього є двоє синів.
Редактор: Юрій Коверзнєв
15-01-2020, 22:15
Коментарів 0 Переглядів 1 231

Теги -

Нинішній керівник Роман Петришин переконаний, що його крісло точно вакантним не залишиться
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.