RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Як приготувати гарячий шоколад: рецепт від італійського шеф-кухаря

Гарячий шоколад люблять і дорослі, і діти. Приємний гарячий напій здатний подарувати незабутні смакові відчуття.

Пропонуємо простий рецепт гарячого шоколаду від італійського шеф-кухаря Марко Черветті. Приготувати смачний напій можна всього за 15 хвилин.



Марко Черветті зазначає, що зазвичай з якісного какао гарячий шоколад виходить густий, кремовий — такий, яким він і повинен бути. Але якщо ви не впевнені в якості вашого какао, додайте до маси столову ложку борошна. Це допоможе отримати ту ж кремову консистенцію.

Інгредієнти (4 порції)

Вершки 30% - 250 г
Цукор - 35 г
Какао порошок - 200 г
Молоко - 700 г
Борошно (якщо какао не дуже якісний) - 20 г

Робимо збиті вершки - об'єднуємо вершки з цукром, і блендером доводимо до стану, коли збита маса не буде виливатися з ємності, навіть якщо ємність перевернути догори дном.

Тепер в каструлю висипте какао, цукор і молоко. Віночком перемішайте та оцініть, чи не занадто густо або рідко.

На мінімальному вогні заваріть шоколад - постійно помішуйте. Гарячий шоколад готовий, коли він став густішим та глянцевим.

Вилийте порцію шоколаду у високу склянку і прикрасьте збитими вершками.

Порада від Марко: не додавайте до какао багато цукру — гарячий шоколад не повинен бути надсолодким, адже цукор нівелює смакові властивості какао. Любите солодке — краще додайте побільше цукру до вершків.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
11-01-2020, 22:30
Коментарів 0 Переглядів 2 397

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.