Гарячий шоколад люблять і дорослі, і діти. Приємний гарячий напій здатний подарувати незабутні смакові відчуття.
Пропонуємо простий рецепт гарячого шоколаду від італійського шеф-кухаря Марко Черветті. Приготувати смачний напій можна всього за 15 хвилин.
Марко Черветті зазначає, що зазвичай з якісного какао гарячий шоколад виходить густий, кремовий — такий, яким він і повинен бути. Але якщо ви не впевнені в якості вашого какао, додайте до маси столову ложку борошна. Це допоможе отримати ту ж кремову консистенцію.
Інгредієнти (4 порції)
Вершки 30% - 250 г
Цукор - 35 г
Какао порошок - 200 г
Молоко - 700 г
Борошно (якщо какао не дуже якісний) - 20 г
Робимо збиті вершки - об'єднуємо вершки з цукром, і блендером доводимо до стану, коли збита маса не буде виливатися з ємності, навіть якщо ємність перевернути догори дном.
Тепер в каструлю висипте какао, цукор і молоко. Віночком перемішайте та оцініть, чи не занадто густо або рідко.
На мінімальному вогні заваріть шоколад - постійно помішуйте. Гарячий шоколад готовий, коли він став густішим та глянцевим.
Вилийте порцію шоколаду у високу склянку і прикрасьте збитими вершками.
Порада від Марко: не додавайте до какао багато цукру — гарячий шоколад не повинен бути надсолодким, адже цукор нівелює смакові властивості какао. Любите солодке — краще додайте побільше цукру до вершків.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
11-01-2020, 22:30
0
2 237