DataLife Engine > новини / Новини світу > Як приготувати гарячий шоколад: рецепт від італійського шеф-кухаря

Як приготувати гарячий шоколад: рецепт від італійського шеф-кухаря

Як приготувати гарячий шоколад: рецепт від італійського шеф-кухаря

Гарячий шоколад люблять і дорослі, і діти. Приємний гарячий напій здатний подарувати незабутні смакові відчуття.

Пропонуємо простий рецепт гарячого шоколаду від італійського шеф-кухаря Марко Черветті. Приготувати смачний напій можна всього за 15 хвилин.

{reklama}

Марко Черветті зазначає, що зазвичай з якісного какао гарячий шоколад виходить густий, кремовий — такий, яким він і повинен бути. Але якщо ви не впевнені в якості вашого какао, додайте до маси столову ложку борошна. Це допоможе отримати ту ж кремову консистенцію.

Інгредієнти (4 порції)

Вершки 30% - 250 г
Цукор - 35 г
Какао порошок - 200 г
Молоко - 700 г
Борошно (якщо какао не дуже якісний) - 20 г

Робимо збиті вершки - об'єднуємо вершки з цукром, і блендером доводимо до стану, коли збита маса не буде виливатися з ємності, навіть якщо ємність перевернути догори дном.

Тепер в каструлю висипте какао, цукор і молоко. Віночком перемішайте та оцініть, чи не занадто густо або рідко.

На мінімальному вогні заваріть шоколад - постійно помішуйте. Гарячий шоколад готовий, коли він став густішим та глянцевим.

Вилийте порцію шоколаду у високу склянку і прикрасьте збитими вершками.

Порада від Марко: не додавайте до какао багато цукру — гарячий шоколад не повинен бути надсолодким, адже цукор нівелює смакові властивості какао. Любите солодке — краще додайте побільше цукру до вершків.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад