Бутерброди з шинкою і ананасами
Інгредієнти:
хліб пластинками
шинка
твердий сир пластинками
консервовані ананаси.
Приготування:
В форму для запікання викласти хліб.
Зверху на нього – порізану вітчину.
На вітчину – кружальця ананасів.
Зверху накрити сиром і запікати при температурі 180 градусів, 20 хвилин.
Курячі котлети з ківі у духовці
Інгредієнти:
700 г курячого філе
третина батона
1 яйце
3 ківі
1 морквина
150 г твердого сиру
олія, молоко
сіль, перець до смаку.
Приготування:
Батон без шкірки замочити в молоці, залишити на 5 хвилин, відтиснути.
Куряче філе разом з батоном пропустити через м’ясорубку.
У фарш додати яйце, сіль, перець, добре перемішати.
Моркву відварити.
Ківі і моркву очистити, нарізати невеликими кубиками, перемішати, – це начинка.
З фаршу сформувати круглі котлети, зробити заглиблення і викласти в нього начинку.
Викласти котлети на змащене олією деко.
Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30 хвилин.
Сир натерти на тертці і посипати гнізда за 5 хвилин до готовності.
Помідори, фаршировані курятиною, рисом і печерицями
Інгредієнти:
6 великих помідорів
1 скл. рису
1 морквина
½ пучки кропу і петрушки
1 куряче філе
50 г твердого сиру
200 г печериць
2 ст. ложки майонезу
сіль, перець за смаком
Приготування:
Моркву помити, відварити, порізати дрібними кубиками.
Рис промити, відварити в підсоленій воді.
Куряче філе відварити, нарізати дрібними кубиками.
Печериці очистити, дрібно нарізати, підсмажити.
Петрушку, кріп, цибулю помити, подрібнити.
Сир натерти на дрібній тертці.
Помідори помити, розрізати по горизонтальній лінії, краї зробити зубчиками, м’якоть вийняти.
З’єднати рис, моркву, філе, кріп, печериці, петрушку, цибулю, сир, майонез.
Все посолити, поперчити, ретельно перемішати.
Цією начинкою заповнити половинки помідорів.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram