Новий рік вже близько, і вже треба вирішувати, що готувати.
Шеф-кухар Євген Клопотенко подбав про вас і пропонує кілька варіантів головної м'ясної страви для новорічного столу.
Апетитний рулет з ягодами
Інгредієнти
600 г яловичина (ошийок)
2 шт. гілочка укропу
3 шт. зубчика часнику
150 г ягоди кизилу (вишні)
1 ст. л. оливкової олії
Сіль, перець
Ошийок зачищаємо від плівок, розрізаємо таким чином, щоб він мав плоску форму, і відбиваємо.
Гілочки розмарину протягуємо через м'ясо, рівномірно розподіляємо по шматку м'ясо розчавлений часник, солимо і перчимо. Додаємо зверху кизил або вишні, звертаємо м'ясо в рулет і скріплюємо кулінарною ниткою або зубочистками.
Поливаємо рулет зверху оливковою олією і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин. Важливо не пересушити м'ясо, всередині він повинен залишатися соковитим і рожевим.
Такий рулет ідеально подавати з вишневим соусом або гострим соусом чилі. А на гарнір приготуйте картопляне пюре або запечені овочі.
Запечена курочка з гарбузом та цибулею
Інгредієнти
1 курка
400 г гарбуза
300 г цибулі червоної
30 г вершкового масла
за смаком сіль та перець
Духовку розігрійте до 180 градусів. Гарбуз і цибулю очистіть і поріжте великими шматочками. Викладіть в керамічну ємність для запікання, додайте трохи солі і перцю.
Зверху викладіть курку, натріть її сіллю і перцем, а потім змастить розм'якшеним вершковим маслом. Зробіть курці невеликий масаж, щоб масло добре вбралося.
Відправте курку в духовку на 60 хвилин. Подавайте з гарніром з відвареної картоплі і запечених цибулі і гарбуза.
Божественна буженина з яблучним конфітюром
Інгредієнти
600 г свинячої корейки
2-3 зубчики часнику
0.5 шт. цедри лайму (лимону)
Сік 1 лайму (лимону)
200 г яблук
100 мл води
2-3 шт. розмарину гілочки
50 г цукру
50 г меду
1 зірочка анісу
Сіль, перець
2 ст. л. оливкової олії
Лавровий лист
М'ясо солимо, перчимо, змащуємо оливковою олією, поливаємо соком лайма і посипаємо цедрою. Начиняємо м'ясо зубчиками часнику і гілочками розмарину. Гілочки можна увіткнути прямо в м'ясо, а часник закласти в складки або в невеликі надрізи, зроблені ножем.
Змащуємо м'ясо зверху медово-лимонним соусом з анісом за допомогою кулінарного пензлика. Викладаємо м'ясо в форму для запікання і готуємо при температурі 180 С протягом 30-40 хвилин.
Поки м'ясо запікається, готуємо яблучний гарнір. Викладаємо в сотейник яблука, очищені від шкірки і насіння, нарізані невеликими кубиками. Додаємо до яблук воду, гілочку розмарину, лавровий лист. Варимо на середньому вогні 10-15 хвилин.
Дістаємо м'ясо з духовки, розрізаємо на шматочки, викладаємо зверху яблука і подаємо на стіл.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram