Яку м'ясну страву приготувати на Новий рік: три неймовірні рецепти від Клопотенка

новини / Новини України
2 459
0
Яку м'ясну страву приготувати на Новий рік: три неймовірні рецепти від Клопотенка

Новий рік вже близько, і вже треба вирішувати, що готувати.

Шеф-кухар Євген Клопотенко подбав про вас і пропонує кілька варіантів головної м'ясної страви для новорічного столу.



Апетитний рулет з ягодами

Яку м'ясну страву приготувати на Новий рік: три неймовірні рецепти від Клопотенка

Інгредієнти

600 г яловичина (ошийок)
2 шт. гілочка укропу
3 шт. зубчика часнику
150 г ягоди кизилу (вишні)
1 ст. л. оливкової олії
Сіль, перець

Ошийок зачищаємо від плівок, розрізаємо таким чином, щоб він мав плоску форму, і відбиваємо.

Гілочки розмарину протягуємо через м'ясо, рівномірно розподіляємо по шматку м'ясо розчавлений часник, солимо і перчимо. Додаємо зверху кизил або вишні, звертаємо м'ясо в рулет і скріплюємо кулінарною ниткою або зубочистками.

Поливаємо рулет зверху оливковою олією і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин. Важливо не пересушити м'ясо, всередині він повинен залишатися соковитим і рожевим.

Такий рулет ідеально подавати з вишневим соусом або гострим соусом чилі. А на гарнір приготуйте картопляне пюре або запечені овочі.

Запечена курочка з гарбузом та цибулею

Яку м'ясну страву приготувати на Новий рік: три неймовірні рецепти від Клопотенка

Інгредієнти

1 курка
400 г гарбуза
300 г цибулі червоної
30 г вершкового масла
за смаком сіль та перець

Духовку розігрійте до 180 градусів. Гарбуз і цибулю очистіть і поріжте великими шматочками. Викладіть в керамічну ємність для запікання, додайте трохи солі і перцю.

Зверху викладіть курку, натріть її сіллю і перцем, а потім змастить розм'якшеним вершковим маслом. Зробіть курці невеликий масаж, щоб масло добре вбралося.

Відправте курку в духовку на 60 хвилин. Подавайте з гарніром з відвареної картоплі і запечених цибулі і гарбуза.

Божественна буженина з яблучним конфітюром

Яку м'ясну страву приготувати на Новий рік: три неймовірні рецепти від Клопотенка

Інгредієнти

600 г свинячої корейки
2-3 зубчики часнику
0.5 шт. цедри лайму (лимону)
Сік 1 лайму (лимону)
200 г яблук
100 мл води
2-3 шт. розмарину гілочки
50 г цукру
50 г меду
1 зірочка анісу
Сіль, перець
2 ст. л. оливкової олії
Лавровий лист

М'ясо солимо, перчимо, змащуємо оливковою олією, поливаємо соком лайма і посипаємо цедрою. Начиняємо м'ясо зубчиками часнику і гілочками розмарину. Гілочки можна увіткнути прямо в м'ясо, а часник закласти в складки або в невеликі надрізи, зроблені ножем.

Змащуємо м'ясо зверху медово-лимонним соусом з анісом за допомогою кулінарного пензлика. Викладаємо м'ясо в форму для запікання і готуємо при температурі 180 С протягом 30-40 хвилин.

Поки м'ясо запікається, готуємо яблучний гарнір. Викладаємо в сотейник яблука, очищені від шкірки і насіння, нарізані невеликими кубиками. Додаємо до яблук воду, гілочку розмарину, лавровий лист. Варимо на середньому вогні 10-15 хвилин.

Дістаємо м'ясо з духовки, розрізаємо на шматочки, викладаємо зверху яблука і подаємо на стіл.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

15:18
Під приводом роботи в інтернеті: на Буковині шахраї ошукали жінку на понад 23 тисячі гривень
15:00
Вчені назвали найнебезпечнішу кавоварку: може отруювати вас щодня
15:00
Видалення каталізатора: покращення роботи двигуна чи ризик для авто?*
реклама
14:40
Спланували цілу спецоперацію, але вона зірвалася: на Буковині прикордонники затримали чоловіків, які тікали до Румунії
14:20
Найбільший держорган України отримає нові повноваження
14:00
Повідомили небайдужі: у Чернівцях патрульні затримали п'яного водія
13:55
Huawei показала смартфон-розкладачку Pura X*
реклама
13:40
Ліміт на карткові перекази до 150 тисяч: чи скасує НБУ обмеження 31 березня

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм