Яку м'ясну страву приготувати на Новий рік: три неймовірні рецепти від Клопотенка

новини / Новини України
2 447
0
Яку м'ясну страву приготувати на Новий рік: три неймовірні рецепти від Клопотенка

Новий рік вже близько, і вже треба вирішувати, що готувати.

Шеф-кухар Євген Клопотенко подбав про вас і пропонує кілька варіантів головної м'ясної страви для новорічного столу.



Апетитний рулет з ягодами

Яку м'ясну страву приготувати на Новий рік: три неймовірні рецепти від Клопотенка

Інгредієнти

600 г яловичина (ошийок)
2 шт. гілочка укропу
3 шт. зубчика часнику
150 г ягоди кизилу (вишні)
1 ст. л. оливкової олії
Сіль, перець

Ошийок зачищаємо від плівок, розрізаємо таким чином, щоб він мав плоску форму, і відбиваємо.

Гілочки розмарину протягуємо через м'ясо, рівномірно розподіляємо по шматку м'ясо розчавлений часник, солимо і перчимо. Додаємо зверху кизил або вишні, звертаємо м'ясо в рулет і скріплюємо кулінарною ниткою або зубочистками.

Поливаємо рулет зверху оливковою олією і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин. Важливо не пересушити м'ясо, всередині він повинен залишатися соковитим і рожевим.

Такий рулет ідеально подавати з вишневим соусом або гострим соусом чилі. А на гарнір приготуйте картопляне пюре або запечені овочі.

Запечена курочка з гарбузом та цибулею

Яку м'ясну страву приготувати на Новий рік: три неймовірні рецепти від Клопотенка

Інгредієнти

1 курка
400 г гарбуза
300 г цибулі червоної
30 г вершкового масла
за смаком сіль та перець

Духовку розігрійте до 180 градусів. Гарбуз і цибулю очистіть і поріжте великими шматочками. Викладіть в керамічну ємність для запікання, додайте трохи солі і перцю.

Зверху викладіть курку, натріть її сіллю і перцем, а потім змастить розм'якшеним вершковим маслом. Зробіть курці невеликий масаж, щоб масло добре вбралося.

Відправте курку в духовку на 60 хвилин. Подавайте з гарніром з відвареної картоплі і запечених цибулі і гарбуза.

Божественна буженина з яблучним конфітюром

Яку м'ясну страву приготувати на Новий рік: три неймовірні рецепти від Клопотенка

Інгредієнти

600 г свинячої корейки
2-3 зубчики часнику
0.5 шт. цедри лайму (лимону)
Сік 1 лайму (лимону)
200 г яблук
100 мл води
2-3 шт. розмарину гілочки
50 г цукру
50 г меду
1 зірочка анісу
Сіль, перець
2 ст. л. оливкової олії
Лавровий лист

М'ясо солимо, перчимо, змащуємо оливковою олією, поливаємо соком лайма і посипаємо цедрою. Начиняємо м'ясо зубчиками часнику і гілочками розмарину. Гілочки можна увіткнути прямо в м'ясо, а часник закласти в складки або в невеликі надрізи, зроблені ножем.

Змащуємо м'ясо зверху медово-лимонним соусом з анісом за допомогою кулінарного пензлика. Викладаємо м'ясо в форму для запікання і готуємо при температурі 180 С протягом 30-40 хвилин.

Поки м'ясо запікається, готуємо яблучний гарнір. Викладаємо в сотейник яблука, очищені від шкірки і насіння, нарізані невеликими кубиками. Додаємо до яблук воду, гілочку розмарину, лавровий лист. Варимо на середньому вогні 10-15 хвилин.

Дістаємо м'ясо з духовки, розрізаємо на шматочки, викладаємо зверху яблука і подаємо на стіл.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

23:59
Трамп не вважає участь Зеленського в переговорах про мир «дуже важливою»
23:40
У Чернівецькій громаді планують закрити Коровійське сміттєзвалище
23:20
Кому зі знаків зодіаку пощастить вихідними, 22-23 лютого
23:00
У центрі Чернівців облаштують ще дві платні парковки
22:40
Магнітні бурі: прогноз на ці вихідні, 22–23 лютого
22:23
У якій країні ЄС можна оперативно отримати громадянство
22:00
У Чернівцях відремонтують ще один міжбудинковий проїзд
21:38
Гороскоп на 22 лютого для всіх знаків зодіаку
21:20
Медик розповів, що спричиняє 80% випадків інсульту
20:58
Найпопулярніші паролі, які можна зламати за секунди: перевірте, чи є ваш у списку
20:37
Поліцейські попереджають про шахрайство: буковинці втрачають тисячі гривень
20:18
Активізуються інформаційні диверсії: СБУ зробило важливе попередження
19:59
У Чернівцях померла відома рестораторка
19:41
Вдарив відром в обличчя: у Чернівцях побилися водійка та працівник мийки
19:20
Від музичного вечора до вистав для дітей: куди піти на вихідних у Чернівцях - дайджест
19:00
Модернізація пункту пропуску «Порубне»: на якій стадії роботи
18:40
На Буковині податківці створили Консультаційний центр: допомагають розібратися із заблокованими податковими накладними
18:19
У перинатальному центрі Чернівців жінка народила трійню
18:18
Чи дійсно якість телевізорів Xiaomi відповідає їх ціні?*
реклама
17:58
Не "батон" і не "суп": як правильно називати популярні страви українською
17:41
Освіта, промисловість: де в Україні найбільше бракує працівників
17:19
Росіяни продовжують тиснути під Покровськом: Генштаб розповів про ситуацію на фронті
16:59
Чернівецька ОВА рекомендує закладам освіти піти на карантин на 10 днів
16:45
Вчені розповіли, як худнути без дієт: потрібно дотримуватися п’яти правил
16:36
На Буковині попрощалися із захисником Дмитром Олійником
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм