RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Яку м'ясну страву приготувати на Новий рік: три неймовірні рецепти від Клопотенка

Новий рік вже близько, і вже треба вирішувати, що готувати.

Шеф-кухар Євген Клопотенко подбав про вас і пропонує кілька варіантів головної м'ясної страви для новорічного столу.



Апетитний рулет з ягодами

Яку м'ясну страву приготувати на Новий рік: три неймовірні рецепти від Клопотенка

Інгредієнти

600 г яловичина (ошийок)
2 шт. гілочка укропу
3 шт. зубчика часнику
150 г ягоди кизилу (вишні)
1 ст. л. оливкової олії
Сіль, перець

Ошийок зачищаємо від плівок, розрізаємо таким чином, щоб він мав плоску форму, і відбиваємо.

Гілочки розмарину протягуємо через м'ясо, рівномірно розподіляємо по шматку м'ясо розчавлений часник, солимо і перчимо. Додаємо зверху кизил або вишні, звертаємо м'ясо в рулет і скріплюємо кулінарною ниткою або зубочистками.

Поливаємо рулет зверху оливковою олією і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин. Важливо не пересушити м'ясо, всередині він повинен залишатися соковитим і рожевим.

Такий рулет ідеально подавати з вишневим соусом або гострим соусом чилі. А на гарнір приготуйте картопляне пюре або запечені овочі.

Запечена курочка з гарбузом та цибулею

Яку м'ясну страву приготувати на Новий рік: три неймовірні рецепти від Клопотенка

Інгредієнти

1 курка
400 г гарбуза
300 г цибулі червоної
30 г вершкового масла
за смаком сіль та перець

Духовку розігрійте до 180 градусів. Гарбуз і цибулю очистіть і поріжте великими шматочками. Викладіть в керамічну ємність для запікання, додайте трохи солі і перцю.

Зверху викладіть курку, натріть її сіллю і перцем, а потім змастить розм'якшеним вершковим маслом. Зробіть курці невеликий масаж, щоб масло добре вбралося.

Відправте курку в духовку на 60 хвилин. Подавайте з гарніром з відвареної картоплі і запечених цибулі і гарбуза.

Божественна буженина з яблучним конфітюром

Яку м'ясну страву приготувати на Новий рік: три неймовірні рецепти від Клопотенка

Інгредієнти

600 г свинячої корейки
2-3 зубчики часнику
0.5 шт. цедри лайму (лимону)
Сік 1 лайму (лимону)
200 г яблук
100 мл води
2-3 шт. розмарину гілочки
50 г цукру
50 г меду
1 зірочка анісу
Сіль, перець
2 ст. л. оливкової олії
Лавровий лист

М'ясо солимо, перчимо, змащуємо оливковою олією, поливаємо соком лайма і посипаємо цедрою. Начиняємо м'ясо зубчиками часнику і гілочками розмарину. Гілочки можна увіткнути прямо в м'ясо, а часник закласти в складки або в невеликі надрізи, зроблені ножем.

Змащуємо м'ясо зверху медово-лимонним соусом з анісом за допомогою кулінарного пензлика. Викладаємо м'ясо в форму для запікання і готуємо при температурі 180 С протягом 30-40 хвилин.

Поки м'ясо запікається, готуємо яблучний гарнір. Викладаємо в сотейник яблука, очищені від шкірки і насіння, нарізані невеликими кубиками. Додаємо до яблук воду, гілочку розмарину, лавровий лист. Варимо на середньому вогні 10-15 хвилин.

Дістаємо м'ясо з духовки, розрізаємо на шматочки, викладаємо зверху яблука і подаємо на стіл.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
13-12-2019, 22:30
Коментарів 0 Переглядів 2 431


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.