RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Можливість мовного спілкування ставить людину на вищий щабель еволюції. Ця найважливіша функція здійснюється завдяки слуху. Рання діагностика порушень слухової функції дає великий спектр можливостей для відновлення слуху та якості соціальної адаптації тих, у кого ця функція порушена.
Для дітей слух має неабияке значення, і його порушення у перші роки життя провокує затримку розвитку мови і навіть зниження інтелектуальних здібностей. На щастя, цьому можна запобігти, якщо вчасно виявити проблему і скорегувати її.

Для виявлення таких порушень, згідно сучасним світовим стандартам, усім дітям при народженні або протягом перших місяців життя повинен проводитись скринінг слуху – обстеження, що дозволяє виявити відхилення.

Отоакустична емісія (ОАЕ) є одним із скринінг-методів дослідження слуху в новонароджених. Уперше врна здійснюється у пологовому будинку дітям, які перебувають у групі ризику. ОАЕ у нормі реєструється. За відсутності реєстрації застосовується "Принцип 1-3-6":
1. Скринінг слуху проводиться усім новонародженим, віком до 1 місяця. Оптимально – у пологовому будинку.
2. Аудіологічну діагностику проводять дітям, які не пройшли скринінгове обстеження, у віці до 3 місяців
3. Реабілітацію порушень слуху починають до 6 місяців.

Реєстрація коротколатентних слухових викликаних потенціалів (КСВП) – надійний скринінг-тест, який дозволяє виявити порушення слуху на усіх ділянках від внутрішнього вуха до головного мозку. КСВП – це єдиний вид діагностики, що дозволяє виявити пошкодження слухового нерва у новонароджених, які трапляються у 10% дітей. Метод безболісний, безпечний, доступний з перших днів життя. Обстеження не займає багато часу, але вимагає від пацієнта максимально розслабленого та нерухомого стану. Тому КСВП часто проводять дітям у стані медикаментозного сну, використовуючи для цього максимально безпечні препарати.
Комплекс КСВП та ОАЕ є одним діагностичним цілим, який дозволяє повністю оцінити стан слуху у дітей.

Здійснити обстеження слуху дітям можна у медичному центрі "С клінік" ("СІН медікал"), як шляхом реєстрації отоакустичної емісії (ОАЕ), так і зареєструвавши коротколатентні слухові викликані потенціали (КСВП).



Також у "С клінік" і філіях медичного центру здійснюється:
- Імпедансометрія, що включає тимпанометрію і акустичну рефлексометрію. Ці об’єктивні дослідження дозволяють виявити порушення у середньому вусі, тобто за барабанною перетинкою, які часто є непомітними при звичайному огляді. Обстеження безболісне, швидке, безпечне, високоінформативне, що особливо важливо для дітей.

- Порогова тональна аудіометрія – суб’єктивний метод дослідження гостроти слуху, який полягає у визначенні найменшої інтенсивності звуку до звукових хвиль різної частоти. Дослідження здійснюється за допомогою аудіометра, при цьому пацієнту одягають спеціальні навушники. Вчасно проведене обстеження і відповідне лікування дозволяють зберегти слух на належному рівні.
Важливо проводити і профілактичне обстеження, особливо тим людям, робота яких пов’язана із впливом шуму, оскільки ураження слухового нерва (нейросенсорну приглухуватість) легше попередити, ніж лікувати.

- Підбір і налаштування слухових апаратів. Компенсувати порушення слуху можна за допомогою слухових апаратів. Сучасні слухові апарати повертають можливість краще чути і спілкуватись з людьми в різних акустичних умовах, допомагають боротися з шумом у вухах, запобігають прогресуванню втрати слуху. Вчасно підібраний дитині якісний слуховий апарат забезпечить розвиток мовлення, комунікативні навики, а також загальний розвиток.

Медичний центр "С клінік" надає величезний повний спектр послуг з аудіології.

Адреса: м. Чернівці, Парковий проїзд, 10-В
Тел.: +38 (050) 105 30 20, +38 (050) 105 30 20


Ліцензія МОЗ № 870 від 18.09.16р.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я
Редактор: Марія Фернюк
6-12-2019, 11:30
Коментарів 0 Переглядів 2 326

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.