Похмілля, що характеризується головним болем і іноді блювотою, впливає на людей по-різному. Це пов’язано з низкою причин, включаючи те, що людина пила, її генетику і те, як добре її метаболізм розщеплює алкоголь.
Про це пише УКР.Здоров'я.
Коли етанол потрапляє в організм, він перетворюється в ацетальдегід. Накопичення ацетальдегіду – це те, що викликає похмілля. Тіло не може повністю відновитися, поки він не буде зруйнований і переварений. Природні ферменти алкогольдегідрогеназа (АДГ) і альдегіддегідрогеназа "АЛДГ) “вміють” знищувати ацетальдегід, але не завжди діють досить швидко.
Вчені перевірили різні продукти в лабораторії, щоб побачити, як вони впливають на дію цих двох ферментів.
З’ясувалося, що активність ферментів, необхідних для боротьби з похміллям, успішно підвищують груша, кокос, лайм, сир, помідори, какао, фініки, імбир і огірки.
Фруктовий антипохмільний коктейль робиться з розрахунку: 10 відсотків кокосового соку, 25 відсотків соку лайма і 65 відсотків грушевого соку.
Вчені не радять захоплюватися на ранок кавою, оскільки вона може навіть продовжити похмілля і, що гірше, підвищити артеріальний тиск.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram