RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Радіо | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
5 небезпечних продуктів, від яких можна померти


Більшість харчових продуктів виглядає цілком безпечно.

Але насправді далеко не всі з них можна вживати в їжу без спеціальної підготовки. Це - уважний відбір продукту, теплова обробка та видалення неїстівних або токсичних частин, пише ВВС.



Якщо цього не зробити, деякі харчі можуть спричинити небезпечні симптоми - нудоту, ядуху, нервовий розлад - або навіть смерть. Найбільший ризик становлять ці п'ять продуктів. Насправді, якщо ви не знаєте точно, як їх треба готувати, краще взагалі не їсти.

1. Риба фугу

Вона містить небезпечну речовину тетродотоксин, яка надзвичайно швидко всмоктується і спричинює летальний кінець. Тетродотоксин є отруйнішим за ціанід.

Попри це в деяких країнах фугу вважають вишуканим делікатесом.

У Японії фугу зазвичай подають в сирому вигляді або додають у супи. Шеф-кухарі проходять серйозну підготовку протягом декількох років, перш ніж їм дозволяється готувати рибу та подавати її клієнтам.

Щоби страва стала безпечною, кухарі акуратно видаляють отруйні частини риби - мозок, шкіру, очі, яєчники, печінку та кишківник. Шеф-кухарі, яким дозволено готувати фугу, проходять дуже серйозну підготовку

2. Сир касу марцу

Сир касу марцу відомий тим, що він містить живі личинки сирної мухи. Хоча це звучить не надто апетитно, в Сардинії цей сир вважають делікатесом.

Касу марцу виготовляють з сардинського пекоріно, схожого на пармезан сорту сиру, додаючи в нього личинки. Вони прискорюють процес розкладання, через що сир стає дуже м'яким, а всередині навіть рідким.

Специфічний смак, схожий на горгонзолу, сиру надають продукти травлення личинок. Перш ніж скуштувати делікатес, вам доведеться дещо врахувати.

По-перше, щоби проковтнути шматок, знадобиться неабияка спритність - личинки можуть стрибати на відстань до 15 см.

По-друге, знайти цей сир не так і просто. Касу марцу не входить до списку харчових продуктів, затвердженого Європейським Союзом, а тому його не експортують.

І нарешті, касу марцу невипадково називають "найнебезпечнішим сиром у світі" - він може завдати серйозної шкоди здоров'ю.

Насамперед небезпечно їсти сир з мертвими личинками, оскільки це означає, що він пропав.

Споживання несвіжого сиру може спричинити розлад шлунка, блювоту і діарею.

3. Ревінь

Стебла ревеню використовують в їжу багато народів, зокрема британці. Це - інгредієнт багатьох десертів та напоїв. Однак з цим продуктом треба бути дуже обачним, оскільки зелене листя ревеню містить отруйну речовину. Це щавлева кислота, яка у великих дозах спричинює нудоту, заважає всмоктуванню мінералів і може сприяти розвитку каменів у нирках.

Науковці багато сперечаються щодо того, скільки саме щавлевої кислоти становить небезпеку для людини. Хоча смерть може настати тільки від дуже великої кількості листя, краще взагалі в їжу їх не вживати.

4. Червона квасоля і соя

Сира червона квасоля містить жир, який не перетравлює наш організм. Взагалі квасоля і боби корисні для здоров'я. Але якщо деякі види бобових неправильно приготувати, вони можуть викликати неприємні симптоми.

Це насамперед стосується червоної квасолі та соєвих бобів. Хоча ці рослини містять багато білка, клітковини, вітамінів і мінералів, в них також є різновид жирів, фітогемаглютинін, який наш організм не перетравлює.

Він може спричинити сильні болі в шлунку та блювоту. Але цього можна уникнути, якщо готувати квасолю правильно. Перед тим як її варити, квасолю обов'язково треба замочувати не менше 12 годин.

Це допомагає усунути й інший природний токсин в бобових - фермент трипсин, який також заважає травленню.

5. Мускатний горіх

У великих дозах мускатний горіх може спричинити галюцинації. Ця відома спеція на деревах в Індонезії. Мускатний горіх є обов'язковим інгредієнтом печива, а також ароматним доповненням до пудингу. Крім десертів, мускатний горіх також додають у багато страв: картоплю, м'ясо, соуси, овочі і деякі напої. Однак, якщо його вживати у великій кількості, він може мати жахливі побічні ефекти: нудоту, біль, ядуху і судоми, а також психічні розлади.

Харчові отруєння мускатним горіхом мало коли спричиняють смерть, але це досвід - вкрай неприємний. Навіщо взагалі його їсти в таких кількостях? Річ у тім, що протягом століть мускатний горіх був поширеним галюциногеном.

Але з огляду на побічні ефекти, такої психоделічної подорожі краще уникнути.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

Рейтинг:
(голосів: 0)
22-11-2019, 00:14
Коментарів 0 Переглядів 1881

У центрі Чернівців посеред вулиці стався обвал: як він виглядає - фото
Через ремонтні роботи поки що перекрили рух тільки тролейбусів
Обвал у Чернівцях: частина міста без тролейбусного сполучення
Наразі невідомо, на скільки часу припинено рух тролейбусів
Чому демонтували пам’ятник Воробкевичу: посадовець ратуші Чернівців дав вичерпну відповідь
Виконком Чернівців ще 11 років тому визнав незадовільним технічний стан цього монумента
• Новини партнерів










ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
У центрі Чернівців посеред вулиці стався обвал: як він виглядає - фото
Через ремонтні роботи поки що перекрили рух тільки тролейбусів


«Вони тут і днюють, і ночують» Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону обурені, що Алея Небайдужості в мікрорайоні перетворилася на місце зібрання безхатченків та пияків
загрузка...
ВІДЕО Переглянути все відео
ДТП з «євробляхою» в Чернівцях: перед аварією водій пошкодив ще одне авто і втік – відео
Момент інциденту на вулиці Щербанюка потрапив на запис камери відеоспостереження
Інтернет-провайдер «Оптиком плюс» підтримує музикантів міста!*

Насолоджуйтесь концертом та вигравайте безліч цінних подарунків! Суперприз – РОБОТ-ПИЛОСОС!
Подорожуй вигідно з МедЛаб!*

У гарячий сезон відпусток і подорожей лабораторія "МедЛаб" пропонує до уваги туристів новий пакет з двох ПЛР-досліджень на коронавірус: для виїзду з України та ПЛР-тест для зняття з обов'язкової самоізоляції.

Ми поцікавилися, якою ж ідеєю керувалися власники, створюючи "Квант Сервіс", якого професійного рівня досягли інженери за усі роки роботи та із якими труднощами доводилося стикатися.

Про важливість профілактичних оглядів у ортодонта, фактори, що сприяють викривленню зубів у дітей, на які варто звернути увагу батькам, профілактику ортодонтичних захворювань, розповіли у стоматологічній клініці Life Dent.
З нагоди 55-річчя Чернівецького торговельно-економічного інституту відбувся круглий стіл*

1 червня 2021 року в Чернівецькому торговельно-економічному інституті КНТЕУ відбулося засідання круглого столу на тему [b]"Управління публічними фінансами в умовах реформування економіки України"
Як взяти кредит і не пошкодувати про це?*

Не вистачає грошей до зарплати? Хочете взяти онлайн-кредит? Так, він може допомогти. Але як взяти в борг, щоб потім не шкодувати?
Торт на замовлення: основні нюанси*

Жодне свято не обходиться без святкового торта. Чому оригінальні торти, зроблені на заказ, стають все більш популярними, та у чому їх переваги ви дізнаєтесь зі статті.
Потрібен ремонт комп’ютера чи ноутбука? Хочете новий телефон? У сервісному центрі «Mebius» у Чернівцях вам допоможуть!*

Сьогодні у великому місті свої послуги пропонують багато фахівців з ремонту, однак якістю роботи можуть похвалитися далеко не всі. У Чернівцях уже понад 15 років виправдовує довіру клієнтів сервісний центр Mebius.