Днями, 13 листопада, виповнилося 214 років з появи перших у світі сосисок. Сьогодні цей продукт користується неймовірною популярністю, хоча до числа безумовно здорових і корисних страв сосиски в наш час не віднесе вже ні один лікар.
Перш за все, зазначила фахівець, сосиски не повинні бути продуктом щоденного вживання, пише УКР.Здоров'я.
"Для виготовлення сосисок використовують сировину невисокої якості. Плюс часто в них додають спеції і підсилювачі смаку, які підвищують апетит", – пояснила лікар свою позицію в цьому питанні.
У той же час Вона зазначила, що вживання кількох сосисок раз в тиждень або кілька разів на місяць для абсолютно здорової людини не виявиться небезпечно-шкідливим. Особливо, якщо людина в цілому звикла стежити за своїм харчуванням і фізичною формою.
Однак деяким категоріям громадян від сосисок краще відмовитися, вважає лікар.
"Людям з порушенням холестерину цей продукт не рекомендований до використання. Як і тим, хто страждає захворюваннями травної системи. Спеції і сіль в сосисках можуть стимулювати травні ферменти, а це не потрібно, коли є запальні захворювання шлунково-кишкового тракту", – повідомила дієтолог Наталія Круглова.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
20-11-2019, 00:14
0
1 298