Лікар розповіла, як правильно їсти сосиски і кому від них краще відмовитися
Днями, 13 листопада, виповнилося 214 років з появи перших у світі сосисок. Сьогодні цей продукт користується неймовірною популярністю, хоча до числа безумовно здорових і корисних страв сосиски в наш час не віднесе вже ні один лікар.
Перш за все, зазначила фахівець, сосиски не повинні бути продуктом щоденного вживання, пише УКР.Здоров'я.
{reklama}
"Для виготовлення сосисок використовують сировину невисокої якості. Плюс часто в них додають спеції і підсилювачі смаку, які підвищують апетит", – пояснила лікар свою позицію в цьому питанні.
У той же час Вона зазначила, що вживання кількох сосисок раз в тиждень або кілька разів на місяць для абсолютно здорової людини не виявиться небезпечно-шкідливим. Особливо, якщо людина в цілому звикла стежити за своїм харчуванням і фізичною формою.
Однак деяким категоріям громадян від сосисок краще відмовитися, вважає лікар.
"Людям з порушенням холестерину цей продукт не рекомендований до використання. Як і тим, хто страждає захворюваннями травної системи. Спеції і сіль в сосисках можуть стимулювати травні ферменти, а це не потрібно, коли є запальні захворювання шлунково-кишкового тракту", – повідомила дієтолог Наталія Круглова.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад