RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Пироги та запіканки з фруктами: три цікаві рецепти

Шоколадний пиріг із грушами без борошна

Інргедієнти:



85 г + 1 ст. л. масла,

85 г + 2 ст. л. цукру,

85 г чорного шоколаду,

1 ст. л. бренді (чи ін.алкоголю),

3 яйця,

85 г підсмаженого меленого фундука,

4 стиглі груші, очищені й розрізані навпіл.

Приготування:

Форму для випікання діаметром 25 см застелити папером. Змастити 1 ст. л. розтопленого масла, присипати 2 ст. л. цукру. Розігріти духовку до 180 °С.
Розтопити шоколад разом із вершковим маслом на водяній бані, додати бренді. Остудити. Збити яєчні білки з цукром, додати в шоколадну суміш разом із горіхами.

Окремо збити білки до м’яких піків, акуратно підмішати до шоколадної суміші. Перекласти тісто у форму. Зверху викласти груші розрізом вниз. Випікати 40 хв.

Остудити на решітці. Перед подаванням прикрасити пиріг просіяною цукровою пудрою або какао.

Пироги та запіканки з фруктами: три цікаві рецепти


Яблучно-макаронна запіканка у сковорідці

Інгредієнти:

0,5 кг макаронів (ріжки, мушлі),

6 яблук,

50 г вершкового масла,

1 ст. л. сметани,

дрібка кориці,

2 яйця,

4 ст. л. цукру.

Приготування:

Покласти зварені макарони у миску. Додати потерті на великій тертці яблука, сметану і корицю. Все перемішати. Насамкінець додати яйця і цукор. Добре вимішати все. На дно сковорідки покласти декілька шматків масла, щоб запіканка не була сухою. Так само покласти кілька шматочків масла поверх маси, прикрасити дольками яблук, накрити кришкою і покласти на 30 хвилин на малий вогонь.

Готову запіканку на тарілці можна притрусити цукром і корицею.

Пироги та запіканки з фруктами: три цікаві рецепти


Смугастий пляцок з яблуками

Інгредієнти:

Для бісквіту:

4 яйця,

4 ст. л. цукру,

4 ст. л. борошно,

1 ч. л. розпушувача,

Для рожевого бісквіту:

4 яйця,

4 ст. л. цукру,

4 ст. л. борошна,

1 пакет кисілю вишневого (порошку),

1 ч. л. розпушувача.

Для коричневого бісквіту:

4 яйця,

4 ст. л. цукру,

3 ст. л. борошна,

1,5 ст. л. какао.

1 ч. л. розпушувача,

Для яблучної маси:

1 кг яблука,

½ скл цукру,

1 упаковка вишневого желе,

1 упаковка желе ківі.

Для крему:

500 мл молока,

½ скл цукру,

10 г ванільного цукру,

2 ст. л. борошна,

2 ст. л. крохмалю,

200 г масла.

Приготування:

Бісквіти. Білки відділити від жовтків, збити до піни. По ложці додати цукор, добре збивати після кожної порції цукру. По одному додавати жовтки, збивати на найменшій швидкості міксера. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти і додати до яєчної маси, акуратно вимішати лопаткою.
Виливати тісто у форму (25х35), дно якої застелене пергаментом. Випікати за температури 180 градусів 20-25 хвилин.

Рожевий бісквіт готувати так само, як попередній корж, разом із борошном додати кисіль.

Коричневий бісквіт готувати так само, як і попередні, додати какао.

Яблучна маса. Яблука очистити, натерти на велику тертку, змішати з цукром, поклати на вогонь, проварити до м’якості, розділити на 2 частини.
До однієї частини яблук додати вишневе желе (порошок), до другої – ківі, добре вимішати, щоб желе розчинилося.

Крем. У склянку молока всипати крохмаль та борошно, добре розмішати, щоб не було грудочок. Решту молока покласти на вогонь, додати цукор та ванільний цукор, довести до кипіння.

У кипляче молоко вилити попередньо приготовану суміш, постійно помішати і варити до загустіння. Накрити крем харчовою плівкою так, щоб вона торкалася усієї поверхні крему, залишити охолоджуватись.

М’яке масло збити до пишної світлої маси, в кілька додати охолоджений зварений крем, збити до однорідності. Розділити на 4 частини.

Бісквіт змастити однією частиною крему, зверху викласти яблука з зеленим желе, розрівняти, змастити частиною крему. Покласти коричневий бісквіт, змастити кремом, яблука з вишневим желе, змастити рештою крему, накрити рожевим бісквітом. Полити улюбленою глазур’ю.


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Юлія Пацаранюк
15-11-2019, 22:33
Коментарів 0 Переглядів 1 532

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.