Шоколадний пиріг із грушами без борошнаІнргедієнти:
85 г + 1 ст. л. масла,
85 г + 2 ст. л. цукру,
85 г чорного шоколаду,
1 ст. л. бренді (чи ін.алкоголю),
3 яйця,
85 г підсмаженого меленого фундука,
4 стиглі груші, очищені й розрізані навпіл.
Приготування:Форму для випікання діаметром 25 см застелити папером. Змастити 1 ст. л. розтопленого масла, присипати 2 ст. л. цукру. Розігріти духовку до 180 °С.
Розтопити шоколад разом із вершковим маслом на водяній бані, додати бренді. Остудити. Збити яєчні білки з цукром, додати в шоколадну суміш разом із горіхами.
Окремо збити білки до м’яких піків, акуратно підмішати до шоколадної суміші. Перекласти тісто у форму. Зверху викласти груші розрізом вниз. Випікати 40 хв.
Остудити на решітці. Перед подаванням прикрасити пиріг просіяною цукровою пудрою або какао.
Яблучно-макаронна запіканка у сковорідціІнгредієнти: 0,5 кг макаронів (ріжки, мушлі),
6 яблук,
50 г вершкового масла,
1 ст. л. сметани,
дрібка кориці,
2 яйця,
4 ст. л. цукру.
Приготування:
Покласти зварені макарони у миску. Додати потерті на великій тертці яблука, сметану і корицю. Все перемішати. Насамкінець додати яйця і цукор. Добре вимішати все. На дно сковорідки покласти декілька шматків масла, щоб запіканка не була сухою. Так само покласти кілька шматочків масла поверх маси, прикрасити дольками яблук, накрити кришкою і покласти на 30 хвилин на малий вогонь.
Готову запіканку на тарілці можна притрусити цукром і корицею.
Смугастий пляцок з яблукамиІнгредієнти:Для бісквіту:
4 яйця,
4 ст. л. цукру,
4 ст. л. борошно,
1 ч. л. розпушувача,
Для рожевого бісквіту:
4 яйця,
4 ст. л. цукру,
4 ст. л. борошна,
1 пакет кисілю вишневого (порошку),
1 ч. л. розпушувача.
Для коричневого бісквіту:
4 яйця,
4 ст. л. цукру,
3 ст. л. борошна,
1,5 ст. л. какао.
1 ч. л. розпушувача,
Для яблучної маси:1 кг яблука,
½ скл цукру,
1 упаковка вишневого желе,
1 упаковка желе ківі.
Для крему:500 мл молока,
½ скл цукру,
10 г ванільного цукру,
2 ст. л. борошна,
2 ст. л. крохмалю,
200 г масла.
Приготування:Бісквіти. Білки відділити від жовтків, збити до піни. По ложці додати цукор, добре збивати після кожної порції цукру. По одному додавати жовтки, збивати на найменшій швидкості міксера. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти і додати до яєчної маси, акуратно вимішати лопаткою.
Виливати тісто у форму (25х35), дно якої застелене пергаментом. Випікати за температури 180 градусів 20-25 хвилин.
Рожевий бісквіт готувати так само, як попередній корж, разом із борошном додати кисіль.
Коричневий бісквіт готувати так само, як і попередні, додати какао.
Яблучна маса. Яблука очистити, натерти на велику тертку, змішати з цукром, поклати на вогонь, проварити до м’якості, розділити на 2 частини.
До однієї частини яблук додати вишневе желе (порошок), до другої – ківі, добре вимішати, щоб желе розчинилося.
Крем. У склянку молока всипати крохмаль та борошно, добре розмішати, щоб не було грудочок. Решту молока покласти на вогонь, додати цукор та ванільний цукор, довести до кипіння.
У кипляче молоко вилити попередньо приготовану суміш, постійно помішати і варити до загустіння. Накрити крем харчовою плівкою так, щоб вона торкалася усієї поверхні крему, залишити охолоджуватись.
М’яке масло збити до пишної світлої маси, в кілька додати охолоджений зварений крем, збити до однорідності. Розділити на 4 частини.
Бісквіт змастити однією частиною крему, зверху викласти яблука з зеленим желе, розрівняти, змастити частиною крему. Покласти коричневий бісквіт, змастити кремом, яблука з вишневим желе, змастити рештою крему, накрити рожевим бісквітом. Полити улюбленою глазур’ю.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
15-11-2019, 22:33
0
1 486