DataLife Engine > новини > Пироги та запіканки з фруктами: три цікаві рецепти

Пироги та запіканки з фруктами: три цікаві рецепти

Пироги та запіканки з фруктами: три цікаві рецепти

Шоколадний пиріг із грушами без борошна

Інргедієнти:

{reklama}

85 г + 1 ст. л. масла,

85 г + 2 ст. л. цукру,

85 г чорного шоколаду,

1 ст. л. бренді (чи ін.алкоголю),

3 яйця,

85 г підсмаженого меленого фундука,

4 стиглі груші, очищені й розрізані навпіл.

Приготування:

Форму для випікання діаметром 25 см застелити папером. Змастити 1 ст. л. розтопленого масла, присипати 2 ст. л. цукру. Розігріти духовку до 180 °С.
Розтопити шоколад разом із вершковим маслом на водяній бані, додати бренді. Остудити. Збити яєчні білки з цукром, додати в шоколадну суміш разом із горіхами.

Окремо збити білки до м’яких піків, акуратно підмішати до шоколадної суміші. Перекласти тісто у форму. Зверху викласти груші розрізом вниз. Випікати 40 хв.

Остудити на решітці. Перед подаванням прикрасити пиріг просіяною цукровою пудрою або какао.

Пироги та запіканки з фруктами: три цікаві рецепти


Яблучно-макаронна запіканка у сковорідці

Інгредієнти:

0,5 кг макаронів (ріжки, мушлі),

6 яблук,

50 г вершкового масла,

1 ст. л. сметани,

дрібка кориці,

2 яйця,

4 ст. л. цукру.

Приготування:

Покласти зварені макарони у миску. Додати потерті на великій тертці яблука, сметану і корицю. Все перемішати. Насамкінець додати яйця і цукор. Добре вимішати все. На дно сковорідки покласти декілька шматків масла, щоб запіканка не була сухою. Так само покласти кілька шматочків масла поверх маси, прикрасити дольками яблук, накрити кришкою і покласти на 30 хвилин на малий вогонь.

Готову запіканку на тарілці можна притрусити цукром і корицею.

Пироги та запіканки з фруктами: три цікаві рецепти


Смугастий пляцок з яблуками

Інгредієнти:

Для бісквіту:

4 яйця,

4 ст. л. цукру,

4 ст. л. борошно,

1 ч. л. розпушувача,

Для рожевого бісквіту:

4 яйця,

4 ст. л. цукру,

4 ст. л. борошна,

1 пакет кисілю вишневого (порошку),

1 ч. л. розпушувача.

Для коричневого бісквіту:

4 яйця,

4 ст. л. цукру,

3 ст. л. борошна,

1,5 ст. л. какао.

1 ч. л. розпушувача,

Для яблучної маси:

1 кг яблука,

½ скл цукру,

1 упаковка вишневого желе,

1 упаковка желе ківі.

Для крему:

500 мл молока,

½ скл цукру,

10 г ванільного цукру,

2 ст. л. борошна,

2 ст. л. крохмалю,

200 г масла.

Приготування:

Бісквіти. Білки відділити від жовтків, збити до піни. По ложці додати цукор, добре збивати після кожної порції цукру. По одному додавати жовтки, збивати на найменшій швидкості міксера. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти і додати до яєчної маси, акуратно вимішати лопаткою.
Виливати тісто у форму (25х35), дно якої застелене пергаментом. Випікати за температури 180 градусів 20-25 хвилин.

Рожевий бісквіт готувати так само, як попередній корж, разом із борошном додати кисіль.

Коричневий бісквіт готувати так само, як і попередні, додати какао.

Яблучна маса. Яблука очистити, натерти на велику тертку, змішати з цукром, поклати на вогонь, проварити до м’якості, розділити на 2 частини.
До однієї частини яблук додати вишневе желе (порошок), до другої – ківі, добре вимішати, щоб желе розчинилося.

Крем. У склянку молока всипати крохмаль та борошно, добре розмішати, щоб не було грудочок. Решту молока покласти на вогонь, додати цукор та ванільний цукор, довести до кипіння.

У кипляче молоко вилити попередньо приготовану суміш, постійно помішати і варити до загустіння. Накрити крем харчовою плівкою так, щоб вона торкалася усієї поверхні крему, залишити охолоджуватись.

М’яке масло збити до пишної світлої маси, в кілька додати охолоджений зварений крем, збити до однорідності. Розділити на 4 частини.

Бісквіт змастити однією частиною крему, зверху викласти яблука з зеленим желе, розрівняти, змастити частиною крему. Покласти коричневий бісквіт, змастити кремом, яблука з вишневим желе, змастити рештою крему, накрити рожевим бісквітом. Полити улюбленою глазур’ю.


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад