Дістати насіння з граната досить складно, але вони є справжнім джерелом корисних речовин. У них є йод, кальцій, калій і залізо, вітаміни B6, B12, P і C.
Зерна і сік граната допомагають запобігти раку, підтримати імунітет і знизити артеріальний тиск.
Гранати найбільш корисні в холодні місяці – з вересня по лютий. Дієтологи вважають, що їх треба вживати у вигляді соку, але не чистого, а розведеного водою в пропорції 1:1.
Гранатовий сік багатий антиоксидантамиУ гранатах багато потужних антиоксидантів, таких як поліфеноли і антоціани, які також присутні в червоному вині. Ці корисні речовини захищають організм від шкоди, викликаної вільними радикалами, і знижують ризик розвитку атеросклерозу і раку.
Сік граната корисний для зубівДослідження показали, що гранатовий сік нейтралізує бактерії в роті, попереджаючи утворення зубного нальоту.
Гранатовий сік корисний при болю в м'язахДоведено, що вживання гранатового соку допомагає зменшити біль у м'язах і суглобах завдяки своїм протизапальним властивостям.
Гранатовий сік знижує рівень "поганого" холестеринуОскільки гранатовий сік містить більше антиоксидантів, ніж багато інших фруктових соків, вважається, що темно-червоний напій допомагає знизити рівень холестерину.
Гранатовий сік змушує нас виглядати молодоВиявляється, гранати підходять не тільки для їжі (або пиття). Кислий фрукт також містить антивікові компоненти, які роблять його ідеальним інгредієнтом для скрабу для шкіри.
До речі, калорійність гранатового соку – 54 ккал на 100 г.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
16-10-2019, 01:10
0
2 341