Кулінарка Наталія Шевченко з Едмонтона стала першим зірковим кондитером у третьому сезоні відомого канадського кулінарного конкурсу The Great Canadian Baking Show.
Про це йдеться у відеоролику, розміщеному на сторінці конкурсу у Facebook.
"Готові дізнатися, хто переміг у змаганні і став першим зірковим кондитером Третього сезону?", - запитують у дописі, а відповідь одна з ведучих оголосила вже на відео: "Зірковий кондитер цього тижня – Наталія!".
Ведуча назвала сенсацією торти Наталії. Один з них складається з двох коржів різного розміру блакитного і жовтого кольорів. Прикрашений філігранно виліпленим колоссям, горами, ялинками тощо. Інший вкрили маки й волошки з крему.
Наталія розповідає, що дуже пишається собою, бо не очікувала стати зірковим кондитером. Дівчина зізнаться, що дуже переживала за торт, який робила, але маленька перемога на старті є надзвичайно приємною.
На своїй сторінці у соцмережі українка подякувала всім за підтримку. "Це було непросто, але я зробила це. Думаю, тиждень торту був моїм тижнем. До зустрічі в наступному епізоді!", - зазначила дівчина у дописі.
В одному з інтерв'ю Наталія розповідає, що багато тренувалася для участі у шоу, аби "розповісти свою українську історію шляхом презентації своєї випічки". Живучи в Едмонтоні, де є потужна українська діаспора, дівчина почувається як удома. "Я бачу, що українська культура є частиною культури Канади. Я з гордістю називаю Альберту моїм канадським домом", - каже кулінарка.
Наталію підтримують українці Канади. "Ми вболіваємо за команду Наталії, яка стала зірковим кондитером цього тижня!", - йдеться на сторінці Конгресу українців Канади (КУК) у Facebook.
Нагадаємо, 33-річна Наталія Шевченко стала одним з 10 учасників третього сезону відомого канадського кулінарного конкурсу The Great Canadian Baking Show, який стартував 18 вересня.
Свій стиль випічки українка визначає як вишуканий східноєвропейський. Коронною стравою дівчини є торт "Медовик" з медових бісквітів і сметани. "Цей торт нечасто можна скуштувати в Канаді, і як тільки ліюди його пробують, він перетворюється на їх фаворита", - розповідає кондитерка.
Зазначається, що Наталія виросла в Україні, і випічка була важливою частиною в її родині. Дівчина змалку навчилася готувати за традиційними українськими рецептами. Наталія робить технічно складні торти, спеціалізується на хлібі та любить працювати з тістом.
До Канади українська кондитерка перебралася три роки тому, після того, як познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком. А участь у канадському кулінарному шоу назвала здійсненням своєї мрії.
Як відомо, The Great Canadian Baking Show – це кулінрне телешоу, прем’єра якого відбулася 1 листопада 2017 року на телеканалі СВС. Конкурс є адаптацією британського сериіалу The Great British Bake Off, якй виходить в Канаді під назвою The Great British Baking Show.
Для шоу із сотень охочих обирають 10 кулінарів-аматорів на змагання з метою визначення найкращого з найкращих. У кожному епізоді три раунди. Судді оцінюють та коментують представлені страви і вирішують щотижня, який з конкурсантів гідний отримати "зіркове" звання, а хто відправиться додому. У підсумку залишаються три учасника, які змагатимуться за перемогу в телеконкурсі.
20-09-2019, 13:15
0
1 184