RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівецький психолог допомагає своїм клієнтам позбутися зайвої ваги та утримувати бажану форму за допомогою унікальної програми.

Схуднути так, щоб зайві кілограми не повернулися (на правах реклами)


Позбутися надмірної ваги і потім не набрати її знову – заповітна мрія тих, хто потерпає від цієї проблеми. Але цей процес досить тривалий, вимагає сили волі й терпіння, і не всім під силу. Найбільш ефективний результат дає робота в трьох напрямках: вирішення психологічних причин зайвої ваги, правильне харчування і заняття спортом.
Практикуючий психолог та фітнес-тренер із Чернівців Мар’яна Гаврилюк переконана, що перед тим, як обирати будь-яку дієту, варто спочатку виявити причини зайвої ваги.

Схуднути так, щоб зайві кілограми не повернулися (на правах реклами)


Зайва вага – від зайвої їжі
– Найчастіше зайві кілограми з'являються у людей від переїдання і неправильного способу життя, – зауважує Мар’яна. – Зайва вага – це зайва їжа. Надмірне споживання їжі – це своєрідна залежність. І силою волі людина може позбутися її. Але якщо не встановлена психологічна причина цієї залежності, вона залишиться з вами назавжди або перейде в іншу залежність: алкогольну, тютюнову тощо… Людина шукає таким чином вирішення своєї проблеми. Адже зайві кілограми – це захист від зовнішніх чинників. Переїдання може бути захисною реакцією організму на пережите хвилювання. Це можуть бути невисловлені образи, які людина заїдає. Інші причини – це страхи щось змінити у своєму житті, страхи самореалізації, небажання вийти із зони комфорту, бо добре й так, тощо. Трапляється, що людина сідає на дієту, худне, а потім вага знову повертається. Адже дієти зазвичай не призводять до тривалого стабільного схуднення, вони мають досить короткий ефект. Як цього уникнути?

Схуднути так, щоб зайві кілограми не повернулися (на правах реклами)


Їмо, що хочемо, скільки хочемо і коли хочемо…
– Я навчаю своїх клієнтів дотримуватися програми "Усвідомленого харчування", – розповідає Мар’яна Гаврилюк. – Вона полягає в тому, що ми можемо їсти, що хочемо, коли хочемо і скільки хочемо. Але потрібно прислухатися до себе, бажань свого організму. Це їжа за відчуттям голоду, а не апетиту, коли ми заїдаємо негативні емоції. Я вчу відрізняти ці поняття.
"Усвідомлене харчування" – це не дієта, не обмежений набір продуктів, а тому підходить всім. Воно не має протипоказів. Але спочатку потрібно розібратись, для чого воно вам потрібне? Найголовніший аргумент – так природніше.
Серед моїх клієнтів є багато таких, що успішно опанували принцип "Усвідомленого харчування", змінили своє ставлення до життя, до себе, своїх звичок, позбулися зайвої ваги і утримують її на бажаному рівні.

Схуднути так, щоб зайві кілограми не повернулися (на правах реклами)


Принципи "Усвідомленого харчування":
- Ведіть харчовий щоденник, який дуже допомагає зрозуміти свої бажання. У ньому ми записуємо ручкою назви продуктів і страв під час споживання. Так відбувається додаткове усвідомлення наших дій. Крім того, ведення щоденника дисциплінує, привчає задумуватися, чи ми справді голодні, чи насправді нам цього хочеться. Дуже важливо отримувати задоволення від їжі, а не давитися гречкою і куркою, бо так треба за меню.
-Позбудьтеся заборон. Те, чого не можна, його завжди хочеться. А коли ми собі дозволяємо з’їсти те, що хочеться, ми з’їли трішки, і організм заспокоївся. Потрібно намагатися задовольняти бажання свого організму, але в міру – з’їсти саме те, що ви хочете.
-Любіть себе. Коли людина себе любить, вона знайде для себе час і зрозуміє, що приготувати для себе їжу – не складно. Здорове харчування, здорова їжа, здорові продукти, здоровий спосіб життя – це теж любов до себе.
-Уникайте неусвідомленої їжі. Не варто їсти за комп’ютером, телевізором чи телефоном або заїдаючи стрес. Так ми не помічаємо, скільки і що ми з’їли, чи те, що хотіли. Потрібно шукати позитивну емоційну заміну їжі. Розібратися, чи це апетит, чи голод. Якщо це просто апетит, займіться своїм улюбленим хобі (вишивка, в’язання, майстрування) чи фізичною роботою на грядках, помийте посуд, приберіть, потренуйтесяся або просто прогуляйтеся чи потанцюйте. Замініть їжу на щось більш корисне.
-Змагайтеся. Втрата ваги може перетворитись на виклик, змагання із собою або іншими людьми. У побудові конкурентної мотивації можуть допомогти друзі. Якщо у вас немає друзів, які складуть вам компанію в боротьбі за гарну форму, ви зможете легко знайти “друга зі схуднення” у соцмережах.
-Шукайте причину в собі. Ожиріння часто несе непряму вигоду для людини, яка потерпає від нього. Скажімо, повна жінка, що бідкається на відсутність партнера, може насправді боятись близьких стосунків. Чоловік з надмірною вагою може уникати певних обов’язків тощо. Це означає, що людина не хоче худнути насправді, адже це позбавить її деяких переваг у житті. Отже, щоб скинути вагу, недостатньо просто з наступного понеділка сісти на жорстку дієту. Потрібно змінити мислення.

Схуднути так, щоб зайві кілограми не повернулися (на правах реклами)


Кому я можу бути корисною:
-тим, хто вже мав досвід схуднення, але вага поверталась назад
-у кого вага стоїть на одному місці тривалий час і не знижується
-хто хоче розібратися у своїх психологічних причинах зайвої ваги
-хто впевнений в тому, що причина його зайвої ваги - в голові
-хто має протипоказання до фізичних навантажень або не любить їх
-хто не хоче обмежувати себе в їжі
-тим, хто розчарувався в дієтах

Що ви отримаєте:
-дізнаєтеся про свої вторинні вигоди зайвої ваги і як їх усунути
-позбавитеся від головної причини зайвої ваги – переїдання
-навчитеся відрізняти голод від апетиту
-навчитеся їсти в міру і при цьому худнути
-навчитеся контролювати їжу, а не вона вас
-розберетеся із особистими причинами зайвої ваги.

Додаткова інформація:
Перша консультація – завжди безкоштовна.
Запис за тел./viber +38 050 296 46 05

www.facebook.com/marjana.kr
https//www.instagram.com/marian_gavriljuk/
Редактор: Марія Фернюк
2-08-2019, 19:00
Коментарів 0 Переглядів 4 399

Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги