В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун навела переконливі аргументи, які мотивують готувати вдома і не вживати фаст-фуди.
Домашні страви корисніші за їжу в закладах харчування і шквидкоїжу на вулиці. Адже вдома ми можемо свідомо контролювати, аби в нашій тарілці було менше цукру і жиру, та більше овочів та фруктів.
Хот-дог: містить процесоване м’ясо, в якому є нітрозаміни (канцерогени), сіль (гіпертензія) та білий хліб (він має бути цільнозерновий чи висівковий, аби кишківник нам дарував вітаміни, а не закрепи).
Шаурма збільшує ризик атеросклерозу, бо карнітин м’яса стає триметиламіноксидом.
Піца: ви досить багато заплатили за хліб, на якому так бракує свіжих овочів, а замість “чесного” справжнього м’яса — процесоване.
Бургер та картопля фрі (шаурма чи хот дог) погіршені зайвими жирами в картоплі.
Перетравлювати вуличну їжу важко.
b]Читайте найоперативніші новини "МБ" у
Facebook і
Telegram[/b]
9-06-2019, 23:56
0
1 074