Британські фахівці провели дослідження, за підсумками якого змогли довести користь заміни вуглеводів на жири у харчуванні, причому завдяки своїй роботі медики продемонстрували цей ефект на людях, які страждають від інсулінрезистентного діабету.
В результаті експерименту за участю 19 осіб, які змогли знизити рівень цукру в крові, було доведено, що завдяки цьому пацієнти можуть схуднути.
Британський дієтолог доктор Девід Унвін рекомендував тим, хто бере участь в експерименті, знизити норми вживання вуглеводів до 20-50 грамів на день, що еквівалентно приблизно двом булка з повидлом. При цьому втрачені вуглеводи треба було відшкодувати білковими або жирними продуктами.
В результаті пацієнти, не голодуючи, скинули 9 кілограмів за 8 місяців і поліпшили показники аналізів крові.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
28-05-2019, 02:01
0
1 142