Кулінарний експерт, шеф-кухар, ведучий телепроекту "Енеїда" Євген Клопотенко прокоментував заяву в. о. голови українського МОЗ Уляни Супрун про те, що повна відмова від вживання в їжу супів не буде мати жодних шкідливих для здоров'я результатів.
"Я розумію, коли людина любить смак супу, але ж більшість людей свято вірить у те, що це – корисно. Однак суп – це майже як чай. Ось візьміть чай, додайте ложку масла і трохи желатину – це буде той же суп", – розповів експерт.
Він нагадав, що в радянські часи людей переконали, що суп треба їсти кожен день, щоб бути здоровим. Але суп – це не більш ніж велика кількість жиру, желатину і клітковини. Овочі в супі, як правило, перетравлюються, всі корисні речовини з них виварюються. Як відомо, все, що проходить термообробку, втрачає вітаміни – залишаються лише жири, білки і вуглеводи, додав кулінар.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram