Експерти зазначила, що одна з теорій дієтології – це обґрунтована доводами інформація про бродіння деяких продуктів в організмі.
"Теорія про бродіння каже, що овочі свіжі ввечері не можна їсти, тому що будуть бродити і будуть заважати схудненню, правильному травленню і правильному засвоєнню. А ось якщо їсти термічно обробленими, вони не будуть давати такої реакції і процес бродіння зведеться на мінімум".
Також вони навели список продуктів, які провокують цей неприємний процес в шлунково-кишковому тракті:
Овочі: білокачанна і квашена капуста, картопля, томати, горох, квасоля, цибуля, часник. Подібні продукти в сирому вигляді підсилюють газоутворення.
Свіжа зелень: петрушка, кріп, кінза, щавель.
Ягоди і фрукти: цитрусові, банани, виноград, груші, яблука, персики, абрикоси, чорнослив та інші. Вживання натщесерце призводить до сильного метеоризму, особливо якщо поєднувати з молочними продуктами.
Зернові культури: каші, мюслі, кукурудза, висівки.
Дріжджові вироби: білий і чорний хліб, пироги, здоба.
Курячі і перепелині яйця у вигляді омлету або яєчні.
Молочні, кисломолочні продукти: свіже молоко, сир, кефір, простокваша, домашнє вершкове масло.
М'ясо та субпродукти: свинина, баранина, м'ясо качки, гусака, яловичина.
Цукор і різні кондитерські вироби.
Риба та інші морепродукти.
Газовані напої, пиво, квас, пакетовані соки, киселі.
Також варто враховувати і фактори, при яких продукти із списку здатні викликати бродіння:
час прийому;
сумісність з іншими продуктами;
кількість прийомів їжі на день;
наявність алергій і непереносимостей;
порційність.
"Але зовсім не означає, що потрібно харчуватися повітрям. Всім теоріям слідувати не вийде. Потрібно відчувати свій організм, витримувати режим, витримувати порції, балансувати КБЖУ, і тоді ви самі зможете зрозуміти, який продукт в який час і як на вас впливає", - пояснили фахівці.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
4-04-2019, 01:25
0
1 773