RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Скільки картоплі можна їсти без шкоди для здоров’я


Картопля – дуже поширений в наших краях овоч. Перша згадка про нього засвідчена ще у 1551 році. Існує близько десяти різновидів картоплі. До нас вона прийшла з Південної Америки.

Картоплю вирощують на великих територіях в величезних кількостях для масового споживання, вона є однією з основних сільськогосподарських культур, оскыльки немає напевно людини, яка б не любила картоплю. Можна навіть сказати, що вона знаходиться на другому місці після хліба. Багато вирощують її у себе на городах.



А скільки смачних страв можна приготувати з картоплі. Напевно, навіть немає сенсу перераховувати, тільки можна сказати, що використовують її в різному вигляді: смаженому, вареному, тушкованому, печеному і навіть з сиром.

Картопля: склад, користь, застосування

Картопля містить певний процентний вміст води, крохмалю, цукру, клітковини, органічних сполук. Процентний вміст залежить від сорту картоплі.

Картоплю сміливо можна назвати одним з постачальників калію в наш організм, такого життєво необхідного елементу для хорошої роботи серця. Крохмаль, що міститься у великій кількості, використовують для лікування основних проблем, що виникають в роботі шлунково-кишкового тракту. Цей же крохмаль використовують у фармацевтичній промисловості для виготовлення препаратів у таблетованій формі.

Як правильно вживати картоплю

Картопля відноситься до високовуглеводних продуктів. Багато жінок, в гонитві за ідеальною фігурою, прагнуть взагалі виключити з раціону цей продукт. Хоча він не вважається висококалорійним. Вся справа в його правильному приготуванні. Картопля вбирає в себе багато жиру при смаженні, тому смажений продукт краще не вживати.

Дуже важливою є кількість уживаного овоча. Наприклад, варена картопля в шкірці зберігає в своєму складі всі корисні речовини. Якщо в день ви будете з’їдати не більше 200 – 300 грамів картоплі, бажано вареної або печеної, вона тільки позитивно вплине на ваше самопочуття і абсолютно не додасть зайвої ваги. Ще важливо правильно її поєднувати з іншими продуктами. Картоплю найкраще вживати з овочами, а не з м’ясними продуктами.

Для того, щоб точно визначити для себе безпечну в плані калорій норму споживання, бажано відвідати дієтолога і він вам індивідуально розпише раціон. З огляду на те, що всі люди різні, допомога фахівця в галузі харчування ніколи не буде зайвою.
26-03-2019, 00:20
Коментарів 0 Переглядів 3 554

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.