RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Скільки картоплі можна їсти без шкоди для здоров’я

Скільки картоплі можна їсти без шкоди для здоров’я


Картопля – дуже поширений в наших краях овоч. Перша згадка про нього засвідчена ще у 1551 році. Існує близько десяти різновидів картоплі. До нас вона прийшла з Південної Америки.

Картоплю вирощують на великих територіях в величезних кількостях для масового споживання, вона є однією з основних сільськогосподарських культур, оскыльки немає напевно людини, яка б не любила картоплю. Можна навіть сказати, що вона знаходиться на другому місці після хліба. Багато вирощують її у себе на городах.



А скільки смачних страв можна приготувати з картоплі. Напевно, навіть немає сенсу перераховувати, тільки можна сказати, що використовують її в різному вигляді: смаженому, вареному, тушкованому, печеному і навіть з сиром.

Картопля: склад, користь, застосування

Картопля містить певний процентний вміст води, крохмалю, цукру, клітковини, органічних сполук. Процентний вміст залежить від сорту картоплі.

Картоплю сміливо можна назвати одним з постачальників калію в наш організм, такого життєво необхідного елементу для хорошої роботи серця. Крохмаль, що міститься у великій кількості, використовують для лікування основних проблем, що виникають в роботі шлунково-кишкового тракту. Цей же крохмаль використовують у фармацевтичній промисловості для виготовлення препаратів у таблетованій формі.

Як правильно вживати картоплю

Картопля відноситься до високовуглеводних продуктів. Багато жінок, в гонитві за ідеальною фігурою, прагнуть взагалі виключити з раціону цей продукт. Хоча він не вважається висококалорійним. Вся справа в його правильному приготуванні. Картопля вбирає в себе багато жиру при смаженні, тому смажений продукт краще не вживати.

Дуже важливою є кількість уживаного овоча. Наприклад, варена картопля в шкірці зберігає в своєму складі всі корисні речовини. Якщо в день ви будете з’їдати не більше 200 – 300 грамів картоплі, бажано вареної або печеної, вона тільки позитивно вплине на ваше самопочуття і абсолютно не додасть зайвої ваги. Ще важливо правильно її поєднувати з іншими продуктами. Картоплю найкраще вживати з овочами, а не з м’ясними продуктами.

Для того, щоб точно визначити для себе безпечну в плані калорій норму споживання, бажано відвідати дієтолога і він вам індивідуально розпише раціон. З огляду на те, що всі люди різні, допомога фахівця в галузі харчування ніколи не буде зайвою.
26-03-2019, 00:20
Коментарів 0 Переглядів 3 396


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.