RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Генпрокурор: Слідство у справі "Укроборонпрому" потребує більше доказів

Рогоза, Жуков і Гладковський-молодший є співучасниками схем, пов’язаних із розкраданням в оборонці, проте слідству, крім листування, потрібно отримати ще докази.

Про це сказав Генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв’ю виданню "Цензор. НЕТ".



За словами Луценка, у 2016 році, розслідуючи одну з сотень справ щодо "Укроборонпрому", військова прокуратура вийшла на фірму "Оптимумспецдеталь". Реальним власником є Андрій Рогоза, а документальний власник - його представник. "Оптимумспецдеталь" - не фіктивна, а реальна фірма з серйозним офісом. Водночас, супутня фірма "Ренал" - це інструментальний цех "з діючими верстатами й працівниками, з випробувальними стендами та всім, що необхідно для інструментального виробництва".

"Як тепер мені зрозуміло, історія цієї фірми практично показує ту проблему, яка є в "Укроборонпромі". А власне: пан Рогоза, який має можливість доставляти потрібні українській армії деталі й вузли з країни-агресора, не міг пробитися з поставками на підприємство Укроборонпром. На жаль, скажу відверто, що у кожного заводу є свої "улюблені" фірми. Як, на жаль, у нас по всій країні це водиться. І навіть на конкурсах мінімальна ціна не означає перемоги. Тому, я так думаю, Рогоза знайшов свого знайомого, і він це підтверджує, що він з ним знайомий, - Віталія Жукова. У якого є однокурсник по Київському інституту міжнародних відносин - Гладковський-молодший. І Рогоза сподівався, що тепер він буде використовувати таке прізвище для того, щоб перемагати в тендерах", - зазначив Луценко.

Він нагадав, що не будь-яка фірма може працювати на "Укроборонпром", їй потрібен допуск на поставки.

"Раніше цей допуск давав сам концерн через свою службу безпеки. Не СБУ, а служба безпеки концерну. І, наприклад, у 2014 році таких фірм-постачальників було 500. У 2015 - 3700, 2016 - 4300. А в 2017 - 5700. Нарешті, "Укроборонпром" видав наказ у 2018 році, яким передав відповідальність за перевірку доброчесності цих фірм униз, на підприємства. Що, на мій погляд, неправильно", - підкреслив Луценко.

Генпрокурор повідомив, що у слідства є листування, Рогози і Жукова, з якого очевидна обізнаність і Жукова, і Гладковського з тим, що робить Рогоза.

"З точки зору людської логіки все зрозуміло: вони співучасники. З точки зору юридичної ми повинні: а) довести справжність цього листування і б) отримати хоч якісь інші докази, тому що просто листування не є підставою для суду. Саме цим і займається військова прокуратура. Ми передали телефони на експертизу до уповноваженого для цього органу (Київський інститут судових експертиз). У разі підтвердження справжності я не відкидаю, що можуть бути інші підозри, крім Рогози", - повідомив Луценко.

Нагадаємо, 25 лютого команда Bihus.info опублікувала розслідування про схеми розкрадання в оборонному комплексі України. Фігурантом розслідування є син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Концерн "Укроборонпром" і заступник секретаря РНБО Олег Гладковський планують подати на авторів розслідування до суду.

Президент Петро Порошенко спочатку призупинив повноваження першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, а 4 березня звільнив його з посади.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що розслідування журналістів про розкрадання в оборонній сфері збіглося за часом із закінченням слідства ГПУ.

4 березня вийшла третя частина розслідування. За даними журналістів, схема Гладковського-Жукова принесла учасникам $300 тис. на висотомірах для ремонту двох казахських АН-26 у 2016 році.

Президент Петро Порошенко заявив про проведення міжнародного аудиту в ДК "Укроборонпром".

7 березня Національне антикорупційне бюро України провело низку обшуків у фігурантів журналістського розслідування про корупцію в оборонно-промисловому комплексі країни, зокрема за місцем проживання колишнього першого заступника секретаря РНБО України Олега Гладковського та його сина Ігоря.
Редактор: Юрій Коверзнєв
10-03-2019, 14:15
Коментарів 0 Переглядів 803

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До збірки увійшли вірші, написані впродовж багатьох років.


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.