При дотриманні популярних дієт часто припускаються помилки, які призводять до набору ваги.
Американські дієтологи Ліза Янг і Сандра Дж. Аревало в інтерв'ю для CNN розповіли, що саме при виборі популярних раціонів харчування люди роблять не так, передає сайт "Обозреватель".
Безглютеновая дієта
Для дотримання такого раціону часто замість одного шматка звичайного хліба з'їдають два-три без глютену. За словами дієтологів, відсутність цього білка не означає, що в їжі немає жирів і калорій. У продукти без глютену додають більше солі і цукру для смаку, тому один звичайний шматок хліба для тих, що хоче худнути, менш небезпечний.
Відмова від жирних продуктів
Люди роблять такі ж помилки, як і в безглютеновій дієті: замість звичайного йогурту з'їдають два знежирених, отримуючи подвійну кількість калорій. Також відмова від жирів може бути небезпечною для діабетиків, адже в їжу додають більше цукру.
Органічна дієта
Дієтологи нагадали, що етикетка "organic" означає тільки метод вирощування продукту. У деяких десертах калорій майже в півтора рази більше, ніж в звичайних.
Середземноморська дієта
Навіть дотримуючись раціону зі здоровою їжею потрібно стежити за кількістю калорій. Адже той же стакан горіхів і два авокадо на сніданок в сумі складе 1280 калорій. А якщо вживати п'ять ложок оливкової олії – буде близько 500 калорій.
Вегетаріанська дієта
Вегетаріанці для почуття насичення можуть більше їсти хліба, а також вживати соки, солодку картоплю та інші продукти, в яких високий вміст цукру. Таким чином, замість втрати ваги буде зворотна реакція.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram