Міжнародний день ескімо щорічно відзначають 24 січня. У 1919 році американець Християн Нельсон винайшов брикет морозива в шоколадній глазурі. 24 січня 1922 року рецепт був запатентований. Так і з'явилося ескімо.
Це морозиво має дві головні відмінні риси – воно завжди вкрите глазур'ю і насаджено на дерев'яну паличку. Для початку вам потрібно буде приготувати вершковий пломбір і дати йому застигнути. Після цього слід зробити шоколадну глазур і щедро покрити нею морозиво. І завершальний етап – заморозка ескімо на застеленому пергаментним папером деко.
Домашнє ескімоСкладові:
Для пломбіру:
молоко 3.2% – 300 мл
вершки 35% – 250 мл
сухе молоко – 35 г
цукор – 90 г
кукурудзяний крохмаль – 10 г
ванільний цукор – 10 г
Для шоколадної глазурі:
чорний шоколад – 200 г
вершкове масло – 200 г
Рецепт приготування:
Змішати в каструльці цукор, ванільний цукор і сухе молоко. Потроху влити 250 мл молока, розмішуючи.
Решту 50 мл молока змішати з крохмалем. Молочну суміш в каструльці довести до кипіння, влити крохмаль і розмішати до загустіння. Зняти з вогню, через сито перелити в невеликий посуд, накрити плівкою і остудити. Вершки для збивання і молочна суміш мають бути холодними!
Вершки збити до м'яких піків і змішати з молочним киселем. Важливо: і в домашній морожениці і в промисловому фризерів передбачено збивання суміші в процесі заморожування. Але якщо вершки заздалегідь збиті, морозиво в результаті виходить ніжнішим і пишним.
Перелити масу у форму для морозива і заморожувати близько 30 хвилин за інструкцією. Якщо форми для виготовлення морозива немає, кожні 15 хвилин можна діставати суміш з морозилки і перемішувати міксером. Готове м'яке морозиво розлити по стаканчиках і відправити в морозилку на кілька годин.
Готовий пломбір розкласти по формах для морозива, швидко, щоб він не розтанув. Постукати формочками по столу, щоб видалити зайве повітря. Увіткнути дерев'яні палички. Залишити в морозилці кілька годин.
Приготувати глазур. Її має бути багато, щоб можна було вільно опустити в неї морозиво і воно повністю занурилося. Для цього розтопити і перемішати 200 г шоколаду і 200 г масла.
Форми облити окропом і обережно вийняти морозиво. Занурювати його в теплу глазур якомога швидше і, діставши, потримати в руці, поки не застигне.
Перекладати відразу в морозилку на папір для випічки. Коли підмерзне – можна загорнути, а можна відразу з'їсти.
25-01-2019, 00:50
0
2 925