Міжнародний день ескімо: рецепт домашнього морозива на паличці

новини / Новини світу
3 165
0
Міжнародний день ескімо: рецепт домашнього морозива на паличці


Міжнародний день ескімо щорічно відзначають 24 січня. У 1919 році американець Християн Нельсон винайшов брикет морозива в шоколадній глазурі. 24 січня 1922 року рецепт був запатентований. Так і з'явилося ескімо.

Це морозиво має дві головні відмінні риси – воно завжди вкрите глазур'ю і насаджено на дерев'яну паличку. Для початку вам потрібно буде приготувати вершковий пломбір і дати йому застигнути. Після цього слід зробити шоколадну глазур і щедро покрити нею морозиво. І завершальний етап – заморозка ескімо на застеленому пергаментним папером деко.



Домашнє ескімо

Складові:

Для пломбіру:

молоко 3.2% – 300 мл
вершки 35% – 250 мл
сухе молоко – 35 г
цукор – 90 г
кукурудзяний крохмаль – 10 г
ванільний цукор – 10 г

Для шоколадної глазурі:

чорний шоколад – 200 г
вершкове масло – 200 г

Рецепт приготування:

Змішати в каструльці цукор, ванільний цукор і сухе молоко. Потроху влити 250 мл молока, розмішуючи.

Решту 50 мл молока змішати з крохмалем. Молочну суміш в каструльці довести до кипіння, влити крохмаль і розмішати до загустіння. Зняти з вогню, через сито перелити в невеликий посуд, накрити плівкою і остудити. Вершки для збивання і молочна суміш мають бути холодними!

Вершки збити до м'яких піків і змішати з молочним киселем. Важливо: і в домашній морожениці і в промисловому фризерів передбачено збивання суміші в процесі заморожування. Але якщо вершки заздалегідь збиті, морозиво в результаті виходить ніжнішим і пишним.

Перелити масу у форму для морозива і заморожувати близько 30 хвилин за інструкцією. Якщо форми для виготовлення морозива немає, кожні 15 хвилин можна діставати суміш з морозилки і перемішувати міксером. Готове м'яке морозиво розлити по стаканчиках і відправити в морозилку на кілька годин.

Готовий пломбір розкласти по формах для морозива, швидко, щоб він не розтанув. Постукати формочками по столу, щоб видалити зайве повітря. Увіткнути дерев'яні палички. Залишити в морозилці кілька годин.

Приготувати глазур. Її має бути багато, щоб можна було вільно опустити в неї морозиво і воно повністю занурилося. Для цього розтопити і перемішати 200 г шоколаду і 200 г масла.

Форми облити окропом і обережно вийняти морозиво. Занурювати його в теплу глазур якомога швидше і, діставши, потримати в руці, поки не застигне.
Перекладати відразу в морозилку на папір для випічки. Коли підмерзне – можна загорнути, а можна відразу з'їсти.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

13:00
Стало відомо, чи відновиться туризм у Чорнобильській зоні після війни
12:40
Як вибухотехнік з Чернівців проводив розміновував Харківщину
12:20
Що буде, якщо їсти банани щодня: несподівані переваги
11:58
Епідеміолог пояснив, чому школам на Буковині рекомендують перейти на дистанційне навчання
11:40
Трамп заявив, що не полетить у Москву 9 травня
11:18
Проводили технічні роботи: на Буковині горів один із обʼєктів критичної інфраструктури
10:59
Дієтологи назвали чотири продукти, якими можна заспокоїти нерви
10:41
Україну накриє аномальна весна: що прогнозують синоптики
10:15
У Чернівцях «Mercedes» в'їхав у тролейбус: у ДТП загинув 21-річний чоловік
10:00
У Чернівцях в історичних будівлях пропонують реставрувати балкони
ексклюзив
09:38
Перевірте документи: кому від 1 березня можуть анулювати декларації із сімейними лікарями
09:15
Патрульна поліція хоче відмовиться від терміналів для оплати штрафів: пілотний проект працює на Буковині
08:52
США тиснуть на Київ щодо угоди про корисні копалини, погрожуючи відключити Starlink — Reuters
08:31
У Чернівцях успішні спортсмени будуть отримувати стипендії
08:10
Вночі Україну атакували 162 безпілотниками: які наслідки
07:49
Народження трійні та перекриття вулиці через ремонт: головні новини 21 лютого
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 22 лютого не буде світла
07:18
22 лютого: кого потрібно пом'янути в цю батьківську суботу
07:00
Погода на Буковині 22 лютого
02:00
Коли сіяти капусту на розсаду у 2025 році: буде рости краще, ніж торік
01:45
Наліт з крана зникне за 1 хвилину: до чого тут звичайний кетчуп
01:30
Пийте цей сік щодня, щоб забути про високий цукор та старість. Він є у кожному магазині
01:15
Найкраща редиска для України: 6 сортів, які гарантовано дадуть багатий урожай
01:00
Яровизація картоплі: коли її робити, щоб отримати здоровий врожай
00:45
Сприяє росту волосся. Ось як правильно робити масаж голови
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм