Класичні чебуреки готують з прісного бездріжджового тіста. Як начинка використовується жирна баранина з цибулею і перцем (її можна замінити яловичиною).
Смажать чебуреки у великій кількості рослинної олії і подають гарячими.
Інгредієнти на 10 середніх чебуреків:1 яйце
2 столові ложки сметани
300 г борошна
1/2 чайної ложки солі
50 мл води
Для начинки:300 г м'ясного фаршу
2 великі цибулини
2 зубчики часнику
100 г води
сіль і спеції за смаком
Рецепт приготування:Яйце перемішати зі сметаною, додати воду і сіль.
Просіяти борошно і замісити однорідне тісто. Накрити тарілкою і залишити на півгодини.
Тим часом підготувати начинку. Лук з часником почистити, покласти в блендер. Додати воду і збити до однорідності. Додати отриману масу до фаршу, посолити і поперчити.
З тіста сформувати ковбаску. Розрізати на 10 частин. Кожну розкачати в кружок. Викласти по столовій ложці начинки. Защипати краї.
Розігріти олію в сковороді. Обсмажити чебуреки з обох сторін.
При необхідності довести чебуреки до готовності в духовці.
22-01-2019, 00:50
0
2 291