RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Медики пояснили, коли хліб стає небезпечним для здоров’я

Найпоширеніше і небезпечне ураження м’якушки хліба є картопляна хвороба. Через неї з’являється специфічний запах, схожий з переспілою динею або валеріаною, з розвитком хвороби хлібна м’якушка набуває відтінок фруктів, які гниють. Вона стає липкою зі слизом, що тягнеться.

Захворювання викликає бактерія Bacillus subtilis – картопляна паличка. Її спори нешкідливі, але при температурі близько 40 С, поєднується з вологістю та зниженою кислотністю, вони переростають у небезпечні мікроби, передає ukrhealth.net.



Білий хліб має термін реалізації – не більше 24 годин після приготування. У житньому хлібі ці бактерії не розмножуються через високу кислотність.

За якістю спеченого хліба повинні стежити виробники і перевіряти пробну випічку в спецлабораторіях, а де їх немає – дослідити готовий виріб на запах і стійкість до бактерій. Чим довше хліб витримує їх натиск, тим він здоровіший. Якщо він псується протягом доби, необхідно провести дезінфекцію усього обладнання, а "хвору" випічку спалити.

Щоб убезпечити хліб від зараження, слід своєчасно і правильно охолоджувати його після приготування близько 2-3 годин в приміщенні, яке добре провітрюється. Укладати гарячий виріб на дерев’яні ґратчасті лотки потрібно на ребро в один ряд, також не можна відправляти хліб " з пилу – з жару" в магазини, особливо в жаркий період. Батони і булки повинні продаватися в торговому залі з температурою, яка не перевищує 20 С і укладатися на оброблені оцтом стелажі. Покупцям бажано купувати хліба трохи і зберігати в "дихаючих" тканинних мішечках в прохолодному місці. Уражений хліб в їжу вживати категорично не можна.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
9-01-2019, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 1 769

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.