RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Медики пояснили, коли хліб стає небезпечним для здоров’я

Медики пояснили, коли хліб стає небезпечним для здоров’я

Найпоширеніше і небезпечне ураження м’якушки хліба є картопляна хвороба. Через неї з’являється специфічний запах, схожий з переспілою динею або валеріаною, з розвитком хвороби хлібна м’якушка набуває відтінок фруктів, які гниють. Вона стає липкою зі слизом, що тягнеться.

Захворювання викликає бактерія Bacillus subtilis – картопляна паличка. Її спори нешкідливі, але при температурі близько 40 С, поєднується з вологістю та зниженою кислотністю, вони переростають у небезпечні мікроби, передає ukrhealth.net.



Білий хліб має термін реалізації – не більше 24 годин після приготування. У житньому хлібі ці бактерії не розмножуються через високу кислотність.

За якістю спеченого хліба повинні стежити виробники і перевіряти пробну випічку в спецлабораторіях, а де їх немає – дослідити готовий виріб на запах і стійкість до бактерій. Чим довше хліб витримує їх натиск, тим він здоровіший. Якщо він псується протягом доби, необхідно провести дезінфекцію усього обладнання, а "хвору" випічку спалити.

Щоб убезпечити хліб від зараження, слід своєчасно і правильно охолоджувати його після приготування близько 2-3 годин в приміщенні, яке добре провітрюється. Укладати гарячий виріб на дерев’яні ґратчасті лотки потрібно на ребро в один ряд, також не можна відправляти хліб " з пилу – з жару" в магазини, особливо в жаркий період. Батони і булки повинні продаватися в торговому залі з температурою, яка не перевищує 20 С і укладатися на оброблені оцтом стелажі. Покупцям бажано купувати хліба трохи і зберігати в "дихаючих" тканинних мішечках в прохолодному місці. Уражений хліб в їжу вживати категорично не можна.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
9-01-2019, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 1 949


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.