Деякі соки вважають найкориснішими для здоров'я.
Гранатовий сік
Гранатовий сік займає почесне перше місце ще з часів Стародавньої Греції. В ті часи гранатовий сік використовували для лікування шлунково-кишкових захворювань, проте сьогодні відомо, що корисні властивості цього продукту куди більш значні.
У гранатовому соку міститься величезна кількість амінокислот – свого роду "цеглинок", з яких утворюються білки. Крім того, у гранатовому соку міститься ряд органічних кислот, водорозчинних поліфенолів, а також велика кількість вітамінів і мікроелементів як фосфор, калій, кальцій і залізо.
Завдяки такому багатому складу гранатовий сік володіє рядом позитивних якостей. В першу чергу слід зазначити, що регулярне вживання гранатового соку значно підвищує імунний захист організму, що дуже важливо, особливо для дітей у період сезонних застуд та ГРВІ. Крім того, гранатовий сік пригнічує ріст патогенних бактерій та є потужним антиоксидантом.
Виноградний сікВиноградний сік – це корисний напій, в якому міститься величезна кількість різноманітних біологічно активних компонентів. В достатній кількості у виноградному соку містяться такі мікроелементи, як магній, кобальт, кальцій, залізо і фосфор. Крім того, у виноградному соку містяться вітаміни групи В (В1 і В2), вітаміни С, Р, РР, а також провітамін А.
Численними науковими дослідженнями неодноразово було показано сприятливий вплив виноградного соку на серце і систему кровотворення. Крім того, зазначено, що виноградний сік позитивно позначається на розумовій діяльності, що особливо важливо для дітей шкільного віку.
Апельсиновий сікАпельсиновий сік – мабуть, самий популярний з усіх соків. Цей напій цінний тим, що в ньому міститься величезна кількість вітаміну С. Завдяки високому вмісту аскорбінової кислоти (вітаміну С) апельсиновий сік особливо рекомендують вживати в зимовий час, коли імунітет помітно ослаблений. У цьому зв’язку апельсиновий сік є гарним профілактичним засобом від застуди та інших гострих респіраторних вірусних захворювань.
Крім того, компоненти, що містяться в соку сприяють очищенню крові, а також апельсиновий сік володіє тонізуючою дією.
Яблучний сікЗбагатитися поліфенольними антиоксидантами, залізом, а найголовніше – пектиновими волокнами можна, вживаючи яблучний сік. Цей напій позитивно впливає на органи дихання, а також захищає клітини від дії вільних радикалів.
Яблучний сік очищає організм від шлаків, а також перешкоджає утворенню піску і каменів у нирках.
Регулярне вживання яблучного благотворно позначається на роботі мозку і успішності в школі.
Грушевий сікГрушевий сік дуже корисний для травлення. А під час застуд – це ще й ефективний лікарський засіб. Грушевий сік має антибактеріальну, антисептичну та противірусну дію. Крім того, грушевий сік знижує температуру тіла і надає знеболюючу дію.
Ефективний грушевий сік і в разі проблем з нирками, зокрема при інфекціях сечовивідних шляхів.
Для посилення корисної дії грушевий сік краще поєднувати з медом. Можна випивати по 1 склянці грушевого соку зі столовою ложкою меду 2-3 рази на добу.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
8-01-2019, 01:30
0
1 668