У більшості країн Європи яйця зберігають або прямо на прилавку при кімнатній температурі, або на столі на кухні.
Чому так?
Європейські лікарі кажуть, що при різких перепадах температур (тобто коли ви виймаєте його з холодильника) оболонка яйця руйнується, що сприятиме небезпечному накопиченню на ній шкідливих бактерій. А оскільки шкаралупа насправді напівпроникна (це вона тільки здається твердої і монолітною), ці бактерії можуть потрапити всередину.
Ідеальна температура для зберігання яєць — від 19 до 21 градуса за Цельсієм взимку і від 21 до 23 градусів влітку.
Чому ж ми продовжуємо укладати їх в холодильники? Всьому виною — масова культура. Вона вселила нам, що так правильно. А все тому, що промислове виробництво продуктів харчування може перебувати за сотні кілометрів від магазинів, в яких продається його продукція.
Зберігати яйця при кімнатній температурі можна 7-10 днів, а в холодильнику — 30-45 днів. Тобто один день зберігання яйця при кімнатній температурі дорівнює одному тижню в холодильнику.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
7-01-2019, 02:00
0
3 150