Чи можна зберігати яйця в холодильнику
У більшості країн Європи яйця зберігають або прямо на прилавку при кімнатній температурі, або на столі на кухні.
Чому так?
{reklama}
Європейські лікарі кажуть, що при різких перепадах температур (тобто коли ви виймаєте його з холодильника) оболонка яйця руйнується, що сприятиме небезпечному накопиченню на ній шкідливих бактерій. А оскільки шкаралупа насправді напівпроникна (це вона тільки здається твердої і монолітною), ці бактерії можуть потрапити всередину.
Ідеальна температура для зберігання яєць — від 19 до 21 градуса за Цельсієм взимку і від 21 до 23 градусів влітку.
Чому ж ми продовжуємо укладати їх в холодильники?
Всьому виною — масова культура. Вона вселила нам, що так правильно. А все тому, що промислове виробництво продуктів харчування може перебувати за сотні кілометрів від магазинів, в яких продається його продукція.
Зберігати яйця при кімнатній температурі можна 7-10 днів, а в холодильнику — 30-45 днів. Тобто один день зберігання яйця при кімнатній температурі дорівнює одному тижню в холодильнику.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад