RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Рецепти куті з пшениці і рису: як приготувати

Рецепти куті з пшениці і рису: як приготувати

Кутя – головна страва на Святвечір, який припадає на 6 січня. Починати готувати її треба заздалегідь.

Щоб кутя вийшла ще смачнішою – під час приготування можете замінити воду на узвар із сухофруктів. Отже, до вашої уваги два популярних рецепти куті на Святвечір.



Традиційний рецепт куті з пшениці з медом та родзинками

Інгредієнти:

2 склянки пшениці
3 л води
1 склянка маку
півсклянки посічених ножем волоських горіхів
150 г родзинок
1/3 склянки меду
1 неповна склянка цукру-піску

Приготування:

Пшеницю промийте і замочіть в холодній воді на цілу ніч.

Розведіть мед у 3/4 склянки гарячої води. Тим часом залийте зерна пшениці 3 літрами води і доведіть до кипіння, варіть на слабкому вогні не менше 3-4 години, поки зерна не тріснуть.

Прокип'ятіть на слабкому вогні мак, відкиньте на сито і розтовчіть макогоном у ступці або мисці, відкладіть.

Родзинки замочіть на 5-10 хвилин у невеликій кількості не дуже гарячої води.

Коли все охолоне, змішайте зерна, мак, родзинки, мед, цукор у мисці. Поставте кутю на холод.

Рецепти куті з пшениці і рису: як приготувати

Рецепт куті з рису

Інгредієнти:

200 г рису
100 г маку
50 г волоських горіхів
50 г родзинок
120 г меду (або цукру)
сіль за смаком
100-200 мл узвару або кип'яченої води
600 мл сирої води.

Приготування:

Помийте мак, залийте окропом на 1 годину, потім злийте воду, мак розітріть до білого кольору в ступці товкачиком або комбайном.

Родзинки помийте і залийте окропом на 30 хвилин. Горіхи подрібніть і трохи підсушіть на сковороді або в духовці.

Рис переберіть, помийте, залийте водою, доведіть до кипіння і промийте холодною водою. Потім знову залийте рис водою і варіть на повільному вогні до готовності 15-20 хвилин. У процесі варіння додайте трохи цукру, щоб рис не розварився. Злийте воду.

Мед розведіть узваром або кип'яченою водою.

Змішайте зварений рис, родзинки, горіхи, мед, посоліть за смаком. Якщо кутя виявиться густою, можна додати ще узвару або кип'яченої води.

Кутю не слід довго зберігати, інакше мед може забродити, родзинки додадуть куті кислоту, а горіхи наберуть вологи і не будуть хрусткими.

Бажаємо Вам смачної куті і щасливого Різдва!
Редактор: Марина Кавкало
6-01-2019, 10:04
Коментарів 0 Переглядів 1 030


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.