Святий вечір припадає на останній день Різдвяного посту. Однією із 12 страв на Святвечір, традиційно, є узвар. Він символізує життя, яке Бог надає кожній людині, а свячена вода є символом очищення тіла і душі.
Узвар дуже простий в приготування, адже не потребує екзотичних продуктів, а тільки фрукти, які ростуть у кожному саду.
Вариться компот із сухофруктів або узвар, як і звичайний компот, з єдиною різницею: перед приготуванням сухофрукти слід замочити на деякий час у воді. В якості підсолоджувача замість цукру в узварі можна використовувати мед.
Рецепт узвару на СвятвечірІнгредієнти:Читати також: Як приготувати кутю на Різдво: 3 рецепти- 200 г меду;
- 200 г чорносливу;
- 200 г сушених груш;
- 200 г сушених яблук;
- 100 г ізюму;
- 3 л води.
Спосіб приготування:1. Підготуйте сухофрукти – помийте їх теплою водою і залийте їх на 10 хвилин холодною водою. Накрийте кришкою і залиште на 2-3 години.
2. Налийте в каструлю 3 літра води, покладіть груші і яблука і варіть на повільному вогні 15 хвилин. Потім додайте в узвар чорнослив та ізюм і варіть ще 10-15 хвилин.
3. Наприкінці додайте мед, дайте закипіти і зніміть узвар з вогню. Процідіть узвар і подавайте до столу охолодженим.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
4-01-2019, 12:30
0
3 685