RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Як приготувати кутю на Різдво: 3 рецепти

Найголовніша обрядова страва, з якої починається застілля на Святвечір - це кутя.

Основний принцип приготування - це поєднання вареної крупи, маку, сухофруктів і меду. Кожен компонент в має певне символічне значення: наприклад, зерна - відродження, а мед - солодка божественна їжа.



ТОП-3 рецепти приготування куті на Різдво

Рецепт №1 Кутя із пшениці з медом, ізюмом і горіхами

Інгредієнти:

- 200 г пшениці,
- 50 г ізюму,
- 50 г волоських горіхів,
- 100 г меду,
- сіль за смаком.

Приготування:

* Пшеницю промий, замочи в холодній воді на 3 години, потім знову промий і вари до готовності 2 години.

* Наприкінці варіння додай у кашу ізюм, посоли і вари 30 хвилин, потім відкинь на друшляк.

* У кутю додай мед, розведений з кип'яченою водою, і подрібнені волоські горіхи.

Рецепт №2 Кутя з пшениці та горіхів

Інгредієнти:

- 200 г пшениці,
- 100 г маку,
- 50 г волоських горіхів,
- 150 г меду,
- 100 г вершків,
- щіпка солі.

Приготування:

* Пшеницю промий і вари до повної готовності, 2,5-3 години, потім злий воду і остуди.

* Мак запар окропом на 30 хвилин, потім розітри в ступці або подрібни блендером.

* Волоські горіхи підсуши і подрібни.

* Змішай пшеницю, мак, горіхи, додай мед, посоли і залий вершками.

* Подавай кутю охолодженою.

Рецепт №3 Кутя із рису з мигдалем і курагою

Інгредієнти:

- 150 г рису,
- 100 г маку,
- 100 г мигдалю,
- 100 г кураги,
- цукор за смаком.

Приготування:

* Рис промий, доведи до кипіння, промий холодною водою. Потім знову висип рис у каструлю, додай цукор і вари у великій кількості води до повної готовності 15-20 хвилин. Відкинь на друшляк і остуди.

* Мигдаль обшпар окропом, почисти і подрібни з цукром і невеликою кількістю кип'яченої води.

* Курагу помий, замочи на 30 хвилин у воді і потім подрібни.

* Перемішай всі інгредієнти куті.

Джерело: lady.tochka.net

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
3-01-2019, 11:38
Коментарів 0 Переглядів 2 796

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.