RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Як приготувати кутю на Різдво: 3 рецепти

Як приготувати кутю на Різдво: 3 рецепти

Найголовніша обрядова страва, з якої починається застілля на Святвечір - це кутя.

Основний принцип приготування - це поєднання вареної крупи, маку, сухофруктів і меду. Кожен компонент в має певне символічне значення: наприклад, зерна - відродження, а мед - солодка божественна їжа.



ТОП-3 рецепти приготування куті на Різдво

Рецепт №1 Кутя із пшениці з медом, ізюмом і горіхами

Інгредієнти:

- 200 г пшениці,
- 50 г ізюму,
- 50 г волоських горіхів,
- 100 г меду,
- сіль за смаком.

Приготування:

* Пшеницю промий, замочи в холодній воді на 3 години, потім знову промий і вари до готовності 2 години.

* Наприкінці варіння додай у кашу ізюм, посоли і вари 30 хвилин, потім відкинь на друшляк.

* У кутю додай мед, розведений з кип'яченою водою, і подрібнені волоські горіхи.

Рецепт №2 Кутя з пшениці та горіхів

Інгредієнти:

- 200 г пшениці,
- 100 г маку,
- 50 г волоських горіхів,
- 150 г меду,
- 100 г вершків,
- щіпка солі.

Приготування:

* Пшеницю промий і вари до повної готовності, 2,5-3 години, потім злий воду і остуди.

* Мак запар окропом на 30 хвилин, потім розітри в ступці або подрібни блендером.

* Волоські горіхи підсуши і подрібни.

* Змішай пшеницю, мак, горіхи, додай мед, посоли і залий вершками.

* Подавай кутю охолодженою.

Рецепт №3 Кутя із рису з мигдалем і курагою

Інгредієнти:

- 150 г рису,
- 100 г маку,
- 100 г мигдалю,
- 100 г кураги,
- цукор за смаком.

Приготування:

* Рис промий, доведи до кипіння, промий холодною водою. Потім знову висип рис у каструлю, додай цукор і вари у великій кількості води до повної готовності 15-20 хвилин. Відкинь на друшляк і остуди.

* Мигдаль обшпар окропом, почисти і подрібни з цукром і невеликою кількістю кип'яченої води.

* Курагу помий, замочи на 30 хвилин у воді і потім подрібни.

* Перемішай всі інгредієнти куті.

Джерело: lady.tochka.net

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
3-01-2019, 11:38
Коментарів 0 Переглядів 2 656


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.