Наступаючий 2019 рік – це рік Жовтої Земляної Свині.
Якщо ви хочете, щоб на вашому святковому столі красувалися страви із зображенням "господині" року, приготуйте фаршированих кальмарів у вигляді кумедних поросят.
Фаршировані кальмари у вигляді поросят
Складові:
3-4 тушки кальмара
300 г печериць
3 яйця, зварених круто
2-3 цибулини
100 г сиру
масло рослинне
гвоздика
листя салату
лимон
Рецепт приготування:
Підготувати кальмари: відварити, почистити, потім акуратно відрізати трикутний "хвостик" (це потім будуть "мордочка" з "п'ятачком").
Нарізані гриби обсмажити з цибулею, змішати з подрібненими яйцями і натертим на тертці сиром.
Акуратно нафарширувати кальмари за допомогою чайної ложки, не наповнюючи їх занадто щільно.
З обрізків кальмарів вирізати невеликі трикутні "вушка" і "п'ятачки". За допомогою дерев'яних зубочисток (половинок) прикріпити до "голови".
Деко трохи змастити маслом, викласти "поросят" і запекти в розігрітій до 180 градусів С протягом 10-15 хвилин. Самих поросят нічим змащувати не потрібно.
"Оченята" з гвоздики слід робити вже готовим "поросятам", так як спеція має досить сильний аромат.
Викласти закуску на листя салату. Прикрасити "поросят" скибочками лимона і подавати.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram