RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Різдвяний піст: ТОП-3 рецепта овочевої ікри

Різдвяний піст: ТОП-3 рецепта овочевої ікри


Різдвяний піст триватиме з 28 листопада по 6 січня. У цей період церковний статут забороняє вживати будь-які продукти тваринного походження.

Ікра з овочів готується без додавання вершкового масла, тому ідеально підходить для пісного харчування. Її можна подавати разом з тостами, лавашем або цільнозерновими хлібцями.



Ікра з буряка

Складові:

1 великий буряк
1 велика морква
1 велика цибулина
1 ст.л. томатної пасти
2 ст.л. рослинної олії
½ ч.л. лимонного соку
сіль, мелений перець

Рецепт приготування:

1. Всі овочі почистити і добре помити.

2. Натерти буряк та моркву на крупній тертці, цибулю подрібнити.

3. Розігріти сковороду з рослинною олією. Обсмажити цибулю до прозорості. Коли вона стане м'якою, додати моркву і буряк. Готувати, весь час помішуючи, на середньому вогні протягом 5 хвилин.

4. Додати томатну пасту, сіль, чорний перець, влити лимонний сік. Готувати ще 5-7 хвилин. Зняти з вогню і дати охолонути.

Пісна грибна ікра з овочами

Складові:

300 г печериць
400 г моркви
1 маленький солоний огірок
200 г цибулі
120 г пагонів молодої спаржі (можна замінити стручковою квасолею)
3 зубчики часнику
чорний мелений перець
мелений каєнський перець
сіль
1/3 склянки рослинної олії

Рецепт приготування:

1. Цибулю очистити і нарізати невеликими кубиками. Гриби довільно нарізати. Моркву очистити і нарізати кружальцями. Спаржеві пагони розрубати на 4 частини. Часник дрібно порубати.

2. Спаржу відварити в підсоленій воді протягом 2 хвилин, промити під холодною проточною водою. Моркву теж відварити до готовності і промити. Відкинути овочі на сито.

3. Налити в сковороду половину олії і обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору. Додати олію, що залишилася, і гриби, готувати до випаровування рідини.

4. Додати відварену моркву, спаржу і дрібно порізаний солоний огірок. Посолити, поперчити за смаком. Готувати близько хвилини, помішуючи. Остудити.

5. Подрібнити всі інгредієнти за допомогою блендера. Готову закуску подавати разом з хлібом.

Морквяна ікра

Складові:

1 кг моркви
500 г цибулі
1 стакан томатної пасти
1/3 склянки рослинної олії
2-3 лаврових листки
3-4 зубчики часнику
сіль, мелений перець

Рецепт приготування:

1. Томатну пасту розвести водою, щоб її консистенція нагадувала нежирну сметану.

2. Додати спеції і влити рослинну олію, залишивши трохи для обсмажування моркви.

3. Цибулю почистити і дрібно порубати, додати до решти інгредієнтів. Тушити отриману суміш на маленькому вогні, поки цибуля не стане дуже м'якою.

4. Моркву почистити і натерти на крупній тертці. Помішуючи, обсмажити її на рослинній олії. Це займе 4-5 хвилин. Влити трохи води і тушкувати до м'якості.

5. Змішати томатну масу з морквою, додати пропущений через прес часник. Перекласти ікру в жароміцний посуд, накрити фольгою і готувати в духовці при 150 градусах близько 40-50 хвилин. Перед подачею остудити.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
13-12-2018, 00:40
Коментарів 0 Переглядів 919

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.