Супрун порадила українцям, як їсти сало з максимальною користю

новини / Новини України
1 438
0
Супрун порадила українцям, як їсти сало з максимальною користю

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці на Facebook розповіла про основні правила вживання в їжу сала, яке "в Україні або люблять, або ненавидять, але мало хто байдужий до нього".

Сало – це суміш жирів. У ньому містяться насичені жири, а також моно - і поліненасичені жирні кислоти. У салі міститься дуже багато некорисних насичених жирів, у 100 грамах – 40 грамів, тобто подвійна норма для організму. Крім того, в 100 грамах сала міститься близько 900 калорій, тобто, майже половина денної норми для людини, яка помірно рухається.



"Тобто, багато сала їсти не варто. Але трошки – кілька шматочків – можна і корисно", - написала Супрун. За її словами, сало містить більше жирів з ненасиченими жирними кислотами, а такі жири добре впливають на стан судин.

Крім того, сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам. В раціоні людей, які рідко споживають жирну рибу і авокадо, таких жирних кислот не вистачає. У салі міститься холін, який відіграє важливу роль в обміні жирів, вітаміни D і E.

Незважаючи на те, що багато людей бояться холестерину, в салі його не так багато. У 100 грамах сала міститься тільки 95 мг - третина денної норми для людей, у яких немає атеросклерозу або інших хронічних хвороб судин. Або половина від норми для людей з хворим серцем або судинами.

Для того, щоб сало принесло найбільшу користь для здоров'я, Супрун рекомендує слідувати декільком правилам. Не варто вживати сало у великих кількостях, а якщо раптом з'їли багато сала, то в цей день не варто їсти масло, тваринні жири, м'ясо і солодощі. Крім того, сало краще поєднувати з крохмалистими продуктами – картоплею, кукурудзяною кашею, хлібом і гострими компонентами – червоним перцем і гірчицею. "Жири, які є в салі, допомагають краще засвоюватися червоним і оранжевим пігментам - каротиноїдам. Тому якщо їсте сало, то доповніть його морквою, помідорами чи борщем", - додала вона.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

13:20
Чернівчан закликають достойно провести загиблого воїна Артура Кузука
13:00
Стало відомо, чи відновиться туризм у Чорнобильській зоні після війни
12:40
Як вибухотехнік з Чернівців проводив розміновував Харківщину
12:20
Що буде, якщо їсти банани щодня: несподівані переваги
11:58
Епідеміолог пояснив, чому школам на Буковині рекомендують перейти на дистанційне навчання
11:40
Трамп заявив, що не полетить у Москву 9 травня
11:18
Проводили технічні роботи: на Буковині горів один із обʼєктів критичної інфраструктури
10:59
Дієтологи назвали чотири продукти, якими можна заспокоїти нерви
10:41
Україну накриє аномальна весна: що прогнозують синоптики
10:15
У Чернівцях «Mercedes» в'їхав у тролейбус: у ДТП загинув 21-річний чоловік
10:00
У Чернівцях в історичних будівлях пропонують реставрувати балкони
ексклюзив
09:38
Перевірте документи: кому від 1 березня можуть анулювати декларації із сімейними лікарями
09:15
Патрульна поліція хоче відмовиться від терміналів для оплати штрафів: пілотний проект працює на Буковині
08:52
США тиснуть на Київ щодо угоди про корисні копалини, погрожуючи відключити Starlink — Reuters
08:31
У Чернівцях успішні спортсмени будуть отримувати стипендії
08:10
Вночі Україну атакували 162 безпілотниками: які наслідки
07:49
Народження трійні та перекриття вулиці через ремонт: головні новини 21 лютого
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 22 лютого не буде світла
07:18
22 лютого: кого потрібно пом'янути в цю батьківську суботу
07:00
Погода на Буковині 22 лютого
02:00
Коли сіяти капусту на розсаду у 2025 році: буде рости краще, ніж торік
01:45
Наліт з крана зникне за 1 хвилину: до чого тут звичайний кетчуп
01:30
Пийте цей сік щодня, щоб забути про високий цукор та старість. Він є у кожному магазині
01:15
Найкраща редиска для України: 6 сортів, які гарантовано дадуть багатий урожай
01:00
Яровизація картоплі: коли її робити, щоб отримати здоровий врожай
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм