RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Супрун порадила українцям, як їсти сало з максимальною користю

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці на Facebook розповіла про основні правила вживання в їжу сала, яке "в Україні або люблять, або ненавидять, але мало хто байдужий до нього".

Сало – це суміш жирів. У ньому містяться насичені жири, а також моно - і поліненасичені жирні кислоти. У салі міститься дуже багато некорисних насичених жирів, у 100 грамах – 40 грамів, тобто подвійна норма для організму. Крім того, в 100 грамах сала міститься близько 900 калорій, тобто, майже половина денної норми для людини, яка помірно рухається.



"Тобто, багато сала їсти не варто. Але трошки – кілька шматочків – можна і корисно", - написала Супрун. За її словами, сало містить більше жирів з ненасиченими жирними кислотами, а такі жири добре впливають на стан судин.

Крім того, сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам. В раціоні людей, які рідко споживають жирну рибу і авокадо, таких жирних кислот не вистачає. У салі міститься холін, який відіграє важливу роль в обміні жирів, вітаміни D і E.

Незважаючи на те, що багато людей бояться холестерину, в салі його не так багато. У 100 грамах сала міститься тільки 95 мг - третина денної норми для людей, у яких немає атеросклерозу або інших хронічних хвороб судин. Або половина від норми для людей з хворим серцем або судинами.

Для того, щоб сало принесло найбільшу користь для здоров'я, Супрун рекомендує слідувати декільком правилам. Не варто вживати сало у великих кількостях, а якщо раптом з'їли багато сала, то в цей день не варто їсти масло, тваринні жири, м'ясо і солодощі. Крім того, сало краще поєднувати з крохмалистими продуктами – картоплею, кукурудзяною кашею, хлібом і гострими компонентами – червоним перцем і гірчицею. "Жири, які є в салі, допомагають краще засвоюватися червоним і оранжевим пігментам - каротиноїдам. Тому якщо їсте сало, то доповніть його морквою, помідорами чи борщем", - додала вона.
Редактор: Юрій Коверзнєв
28-11-2018, 15:00
Коментарів 0 Переглядів 1 427

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.