RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Супрун порадила українцям, як їсти сало з максимальною користю

Супрун порадила українцям, як їсти сало з максимальною користю

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці на Facebook розповіла про основні правила вживання в їжу сала, яке "в Україні або люблять, або ненавидять, але мало хто байдужий до нього".

Сало – це суміш жирів. У ньому містяться насичені жири, а також моно - і поліненасичені жирні кислоти. У салі міститься дуже багато некорисних насичених жирів, у 100 грамах – 40 грамів, тобто подвійна норма для організму. Крім того, в 100 грамах сала міститься близько 900 калорій, тобто, майже половина денної норми для людини, яка помірно рухається.



"Тобто, багато сала їсти не варто. Але трошки – кілька шматочків – можна і корисно", - написала Супрун. За її словами, сало містить більше жирів з ненасиченими жирними кислотами, а такі жири добре впливають на стан судин.

Крім того, сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам. В раціоні людей, які рідко споживають жирну рибу і авокадо, таких жирних кислот не вистачає. У салі міститься холін, який відіграє важливу роль в обміні жирів, вітаміни D і E.

Незважаючи на те, що багато людей бояться холестерину, в салі його не так багато. У 100 грамах сала міститься тільки 95 мг - третина денної норми для людей, у яких немає атеросклерозу або інших хронічних хвороб судин. Або половина від норми для людей з хворим серцем або судинами.

Для того, щоб сало принесло найбільшу користь для здоров'я, Супрун рекомендує слідувати декільком правилам. Не варто вживати сало у великих кількостях, а якщо раптом з'їли багато сала, то в цей день не варто їсти масло, тваринні жири, м'ясо і солодощі. Крім того, сало краще поєднувати з крохмалистими продуктами – картоплею, кукурудзяною кашею, хлібом і гострими компонентами – червоним перцем і гірчицею. "Жири, які є в салі, допомагають краще засвоюватися червоним і оранжевим пігментам - каротиноїдам. Тому якщо їсте сало, то доповніть його морквою, помідорами чи борщем", - додала вона.
Редактор: Юрій Коверзнєв
28-11-2018, 15:00
Коментарів 0 Переглядів 1 411


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.