RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У ДФС роз’яснили нові правила ввезення «євроблях»

Громадяни України при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією в режимі тимчасового ввезення, зареєстрованого за межами країни, мають сплатити всі необхідні митні платежі, при цьому ці платежі не повертаються.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДФС з посиланням на виконуючого обов`язки директора департаменту організації митного контролю та оформлення Анатолія Сербайла.



У свою чергу, українці, які перебувають на тимчасовому консульському обліку в консульській установі України за кордоном, можуть ввозити такі автомобілі без сплати митних платежів терміном на 60 днів протягом одного року, за умови, що транспортний засіб зареєстровано безпосередньо на цю людину.

"Громадянин, який возить автівку у режимі транзиту, сплачує визначену суму митних платежів на митниці, через яку здійснюється в’їзд на територію України, а при виїзді ця сума йому повертається", - цитує прес-служба Сербайла.

Крім того, для тих осіб, які ввезли автомобіль з 1 січня 2015 року - до набрання законом сили, передбачений перехідний період 180 днів, протягом якого українці мають можливість оформити свої автомобілі, що перебувають в митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

Водночас, оформлення відбувається відповідно до Тимчасового порядку, який сьогодні опрацьовується українським урядом.

"Громадяни, які мають авто з іноземною реєстрацією, мають звернутися з реєстраційними документами та документом, що засвідчує право власності на авто, до митного брокера для оформлення цього транспортного засобу. На сьогодні, до розробки нового порядку, оформлення можна здійснити за діючими нормами законодавства", - зазначив Сербайло.

У повідомленні наголошується, що при цьому фізична особа - власник автомобіля або особа, уповноважена розпоряджатися автомобілем, має сплатити 8500 грн, якщо це авто перебуває на території України з порушенням вимог митних правил, що дозволить звільнити їх від адміністративної відповідальності за дане порушення.

"Поки існує 50-відсоткова пільга по акцизу, беріть документи, звертайтеся до митниці та оформлюйте свої автівки", - резюмував Сербайло.

Нагадаємо, 25 листопада в Україні набрали чинності закони про внесення змін до Податкового та Митного кодексів про зниження акцизу на легкові автомобілі і посилення контролю за переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації, які були ухвалені Радою 8 листопада, 23 листопада - підписано президентом.

Відповідно до тексту змін до Податкового кодексу, передбачено введення базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його обсягу.

З дня набрання чинності вводиться 90-денний пільговий період дії ставки 0,5 для розрахунку ставки податку за розмитнення раніше ввезених автомобілів.
Власники автомобілів з іноземною реєстрацією неодноразово проводили акції протесту, вимагаючи від уряду знизити вартість розмитнення автомобілів та не чинити тиск на власників транспортних засобів з єврономерами.

У зв`язку з прийнятими змінами на західному кордоні України через акції протесту та блокування шляхів і пунктів пропуску з`явилися черги.

Проблема з нерозмитненими авто на єврономерах існує вже давно, і з кожним роком кількість таких транспортних засобів збільшується. У лютому ДФС повідомляла, що в Україні перебувають майже 425,4 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією, з яких понад 246,4 тис. - з порушенням терміну перебування.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
26-11-2018, 18:52
Коментарів 0 Переглядів 3 298

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.