Кухар Джеймі Олівер готує глінтвейн в два етапи. Спочатку він варить густий пряний сироп з половини вина. Так спеції, цукор і цитрусові встигають настоятися і в результаті дарують напою насиченіший смак і аромат.
Потім шеф додає вино, що залишилося, і прогріває його на слабкому вогні, не доводячи до кипіння, щоб не випарувався алкоголь.
Пряний глінтвейн від Джеймі Олівера
Складові:
2 клементини;
1 лимон;
1 лайм;
200 г дрібного цукру;
6 бутонів гвоздики;
1 паличка кориці;
3 свіжих лаврових листки;
1 мускатний горіх;
1 стручок ванілі;
2 зірочки анісу;
2 пляшки К'янті або іншого італійського червоного вина.
Рецепт приготування:
Всі цитрусові помийте і обсушіть. За допомогою овочечистки зріжте смужки шкірки.
Розігрійте велику каструлю на середньому вогні, додайте цитрусові кірки і вичавіть сік з клементинів.
Додайте гвоздику, корицю, лавровий лист і дрібку натертого мускатного горіха. Розріжте навпіл стручок ванілі уздовж і додайте до каструлі. Потім додайте досить червоного вина, щоб покрити цукор.
Варіть, поки цукор повністю не розчиниться в червоному вині, потім доведіть до кипіння. Продовжуйте кип'ятити на слабкому вогні протягом 4-5 хвилин, поки у вас не вийде гарний густий сироп.
Зменшіть вогонь до низького, додайте бадьян і вино. Нагрівайте його протягом 5 хвилин на слабкому вогні.
Готовий глінтвейн процідіть і вилийте до жароміцних келихів.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram