Учені Інституту Циндао в Китаї показали, що часте споживання кофеїну знижує ризик розвитку розацеа (почервоніння на шкірі обличчя).
Фахівці обстежили понад 82 тисячі жінок. За весь період спостереження дослідники виявили майже 5 тисяч випадків розацеа.
Вчені зазначили, що зі збільшенням кількості вживаного кофеїну (з кави) ризик розвитку захворювання знижувався.
Ймовірність виникнення розацеа у тих, хто пив 4 або більше чашки кави в день кави становить менше ніж у тих, хто випивав менше однієї чашки кави на місяць.
Дослідження показало, що споживання кофеїну з харчових продуктів, крім кави, не вплинули на зупинення розвитку розацеа.
Висновок вчених: вживання 4 або більше порцій кави в день знижує ризик розвитку
Що таке розацеа? Це захворювання шкіри обличчя, при якому відбувається пошкодження епідермісу через зміни в судинах, виникає запалення. Судини обличчя розширюються і червоніють.
24-10-2018, 02:37
0
1 915