RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Які види хліба найкорисніші для здоров'я та фігури

Дієта і здорове харчування припускають відмову від багатьох улюблених раніше страв. І відмовлятися від певних продуктів буває важко і болісно. Як кажуть, заборонений плід солодкий, і чим більше ми віддаляємо його від себе, тим більше спокуса піддатися спокусі, взяти зі стелажа пачку чіпсів або цукерок і трохи себе побалувати. Але є один продукт, ігнорування якого особливо важко позначається на настрої - це хліб. Деякі дієтологи рекомендують повністю виключити його з денного раціону - але чи правильно це? Давайте розбиратися, інформує Ukr.Media.

Значення продукту

Навряд чи хто-небудь представляє свій день без хліба. Вранці ми робимо тости, на обід відрізаємо шматочок до тарілки з супом, а ввечері смажимо грінки. Це популярний продукт, який так міцно увійшов у постійний раціон, що складно уявити його відсутність. Часом необхідність з'їсти бодай шматочок зумовлена рефлекторною звичкою, позбутися якої дуже непросто. І чи справді варто позбавляти себе можливості насолоджуватися цим продуктом?

Їмо і не поправляємось


Хліб може відмінно вписуватися в здоровий раціон, головне - дотримуватися декількох важливих правил.

Правило "10:1"

Коли купуєте виріб, пам'ятайте про те, що на 10 г вуглеводів повинно доводиться не менше 1 г клітковини.

Цільні зерна

Завжди уважно читайте склад продукту. Якщо у верхньому списку переважають кукурудзяний сироп, цукор, фруктоза і пшеничне борошно вищого сорту, такий буханець містить прості вуглеводи, які позначаються на фігурі. Вибирайте буханець, де першим в складі якого йде цільнозернова пшениця.

Хліб власного приготування

Домашня випічка може бути набагато корисніше покупної. Ви самі вибираєте корисні продукти та добавки, тому зможете тримати все під контролем.

Горіхи і насіння

Хліб, до складу якого входять горіхи і зерна, більш корисний і поживний. Він добре засвоюється, попереджає коливання цукру в крові і запобігає переїданню.

Додаток іншими продуктами

Тандем з іншою їжею часто закінчується кількома зайвими кіло. Але не варто боятися поєднувати хліб з корисними продуктами. Покладіть на шматочок трохи тофу або помідор - це дозволить вгамувати голод без шкоди для фігури.

Багато чи ні: скільки хліба нам потрібно в добу

У день організму потрібно близько 2 000 калорій, які ми отримуємо з різних джерел. Зернова група складає основну частину раціону. Це каші, макарони, вівсянка і хліб. Випічка з високим вмістом швидких вуглеводів може покрити денну норму за один прийом, однак призведе до набору ваги. Щоб цього не сталося, дотримуйтесь правило: не більше 300 г хліба на день. Таким чином вдасться зберегти баланс і не порушити дієту.

Види хліба

Багато видів хліба досить калорійні і негативно впливають на функціонування шлунково-кишкового тракту, особливо дріжджового. Але є вироби, які можна включити в здорове харчування без докорів совісті і з користю для здоров'я.

Льняний

Це відмінна альтернатива звичайному хлібу. Він містить невелику кількість вуглеводів, добре засвоюється, містить Омега-кислоти. Вживання лляної випічки налагоджує роботу шлунково-кишкового тракту, знижує рівень холестерину, також є прекрасним антиоксидантом.

Житній

Щоб довести користь цього продукту, шведські вчені провели спеціальне дослідження. Протягом 22 днів вони годували мишей білим і житнім хлібом. Виявилося, що житній добре впливає на зниження маси тіла, так як добре втамовує голод, будучи при цьому низькокалорійним продуктом.

Цільнозерновий


Один з найпопулярніших видів серед прихильників здорового харчування. Його рекомендують діабетикам і людям, суворо стежать за фігурою. Цільнозерновий хліб допомагає вивести токсини і добре впливає на серцево-судинну систему.

Безглютеновий

Випічка з глютеном більш пишна і пориста, але є висококалорійною. У складі безглютенового продукту немає пшениці, ячменю або жита. Натомість використовуються крохмаль, лляне або рисове борошно, тапіока. Лікарі рекомендують включити такий хліб в раціон алергікам і людям з авітамінозом.

Як бачите, дієта - ще не привід відмовлятися від улюбленого продукту.
Редактор: MariaH
16-10-2018, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 984

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.