Надмірне вживання морепродуктів може негативно впливати на здоров'я, адже така їжа здатна акумулювати у собі небезпечні хімічні речовини.
Про це заявили вчені з Баптистського університету Гонконгу, передає "Країна здоров'я".
З їх слів, потрапляння таких хімікатів в людський організм може призвести до розвитку безпліддя і онкологічних хвороб.
Вони з 2013 року збирали зразки морської води у 30 регіонах на узбережжі Гонконгу та досліджували організми морепродуктів з семи ферм (риба, креветки, устриці тощо).
У всіх зразках морської води і морепродуктів виявили сліди потенційно небезпечних хімічних субстанцій. Зокрема, мова йде про фільтри ультрафіолетової радіації, присутні в сонцезахисних засобах для абсорбування або блокування сонячного випромінювання.
Найвища концентрація ультрафіолетових фільтрів у морській воді і морепродуктах виявилась поруч з ділянками пляжів і системами каналізації.
Такі хімічні речовини викликають аномалії і високу смертність у зебрових рибок, чия генетична структура схожа до людської. Тож потрапляння сонцезахисної косметики у морську воду може бути дуже для здоров'я людей, провокуючи різні відхилення у роботі організму.
11-10-2018, 01:03
0
940