DataLife Engine > новини / Здоров'я > Чому не варто їсти багато морепродуктів

Чому не варто їсти багато морепродуктів

Чому не варто їсти багато морепродуктів

Надмірне вживання морепродуктів може негативно впливати на здоров'я, адже така їжа здатна акумулювати у собі небезпечні хімічні речовини.

Про це заявили вчені з Баптистського університету Гонконгу, передає "Країна здоров'я".

З їх слів, потрапляння таких хімікатів в людський організм може призвести до розвитку безпліддя і онкологічних хвороб.

Вони з 2013 року збирали зразки морської води у 30 регіонах на узбережжі Гонконгу та досліджували організми морепродуктів з семи ферм (риба, креветки, устриці тощо).

У всіх зразках морської води і морепродуктів виявили сліди потенційно небезпечних хімічних субстанцій. Зокрема, мова йде про фільтри ультрафіолетової радіації, присутні в сонцезахисних засобах для абсорбування або блокування сонячного випромінювання.

Найвища концентрація ультрафіолетових фільтрів у морській воді і морепродуктах виявилась поруч з ділянками пляжів і системами каналізації.

Такі хімічні речовини викликають аномалії і високу смертність у зебрових рибок, чия генетична структура схожа до людської. Тож потрапляння сонцезахисної косметики у морську воду може бути дуже для здоров'я людей, провокуючи різні відхилення у роботі організму.




Повернутися назад