RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Дієтолог пояснила, чому шкідливо смажити продукти


Відомий дієтолог Оксана Скиталінська пояснила, що смаження будь-яких продуктів – шкідливе для нашого організму. Не дивлячись на те, що така обробка продуктів досить швидка та навіть смачна.

За словами дієтолога, будь-яка рум'яна скоринка – це кінцеві продукти глікації, які руйнують білки організму, внаслідок чого ті втрачають свою силу. Окрім КПГ внаслідок смаження утворюються токсичні продукти, зокрема, бензпірени, альдегіди та інші.

Тому смажені страви сприяють розвитку запалень, руйнують корисну мікрофлору кишечника, зношують печінку, послаблюють імунітет, сприяють мутаціям та прискореному старінню організму.

Найздоровішою термічною обробкою є відварювання, а також запікання. Так продукти зберігають максимум корисних речовин.

Якщо ж ви не можете повністю відмовитися від смаження, то слідуйте цим правилам:
- обмежте кількість смажених страв;
- смажте на оливковій олії, а не на соняшниковій і, тим більше, не на лляній;
- не використовуєте не сильний вогонь і намагайтеся посмажити без утворення рум'яної шкірки;
- промокаєте паперовим рушником надлишки жиру з готової страви.
Редактор: diana_vataman
5-01-2018, 00:00
Коментарів 0 Переглядів 1 334


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.