Серед безлічі порад щодо зберігання хлібобулочних виробів найпопулярнішим є зберігання хліба та батона в холодильнику.
Про це інформує Ukr.Media.
Хліб дійсно лежить помітно довше, але не всім подобається потім його холодна м'якушка та специфічний смак.
Одна з проблем - це пліснява на хлібі.
Хлібниця сама по собі не може забезпечити тривалий термін зберігання борошняних виробів. Сприяють цьому деякі матеріали (пластик або залізо) і залишені крихти. Добавки, які використовуються при випічці, самі по собі є сприятливим середовищем для появи плісняви.
Хліб зберігатиметься довше, якщо дотримуватися наступних умов:
не можна зберігати хліб і батон у поліетиленових пакетах — в них погана вентиляція і всі умови для грибка;
чорний хліб і батон потрібно зберігати окремо;
температура повітря повинна бути в межах 22-25 градусів Цельсія, а вологість не більше 80%.
Що покласти в хлібницюМожна штучно продовжити термін зберігання борошняних виробів.
Для цього потрібно скористатися простими хитрощами:
покладіть у хлібницю трохи кухонної солі й пліснява не з'явиться;
той же ефект гарантує цукор-рафінад або чайна ложка цукрового піску;
щоб батон довше залишався свіжим, покладіть у хлібницю свіжу скибочку яблука та очищену картоплю.
Крім того, постійно очищайте від крихт, періодично протирайте стінки оцтом і регулярно провітрюйте місце зберігання хліба.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Учора, 20:00
0
9 977