DataLife Engine > Лайфхаки / новини > Покладіть поруч із хлібом один із цих продуктів: він збережеться свіжим надовго

Покладіть поруч із хлібом один із цих продуктів: він збережеться свіжим надовго



Серед безлічі порад щодо зберігання хлібобулочних виробів найпопулярнішим є зберігання хліба та батона в холодильнику.

Про це інформує Ukr.Media.

{reklama}

Хліб дійсно лежить помітно довше, але не всім подобається потім його холодна м'якушка та специфічний смак.

Одна з проблем - це пліснява на хлібі.

Хлібниця сама по собі не може забезпечити тривалий термін зберігання борошняних виробів. Сприяють цьому деякі матеріали (пластик або залізо) і залишені крихти. Добавки, які використовуються при випічці, самі по собі є сприятливим середовищем для появи плісняви.

Хліб зберігатиметься довше, якщо дотримуватися наступних умов:

не можна зберігати хліб і батон у поліетиленових пакетах — в них погана вентиляція і всі умови для грибка;

чорний хліб і батон потрібно зберігати окремо;

температура повітря повинна бути в межах 22-25 градусів Цельсія, а вологість не більше 80%.

Що покласти в хлібницю

Можна штучно продовжити термін зберігання борошняних виробів.

Для цього потрібно скористатися простими хитрощами:

покладіть у хлібницю трохи кухонної солі й пліснява не з'явиться;

той же ефект гарантує цукор-рафінад або чайна ложка цукрового піску;

щоб батон довше залишався свіжим, покладіть у хлібницю свіжу скибочку яблука та очищену картоплю.

Крім того, постійно очищайте від крихт, періодично протирайте стінки оцтом і регулярно провітрюйте місце зберігання хліба.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад