RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Буряк - один із продуктів, який використовують на різдвяному столі. Але його тривалий час варіння, часто стає проблемою для приготування страв.

Які "хитрощі" можна використовувати при приготуванні буряка, щоб не витрачати біля плити понад годину.



До слова, можна не тільки значно заощадити час, але й уникнути фарбування посуду на "бурякові" кольори, та й специфічного запаху на кухні після приготування на додачу.

Як швидко зварити буряк

Спосіб 1: використовуючи мікрохвильову піч. Овоч миємо й цілком (зі шкіркою і хвостиком) поміщаємо в простий пакет (харчова плівка), який зав'язуємо. Потім відправляємо в мікрохвильовку, встановлюємо максимальну потужність і чекаємо 10 хвилин (якщо буряк не великий) або 20 хвилин - якщо у вас овоч великих розмірів.

Спосіб 2: теж з мікрохвильовою. Розрізаємо чистий буряк без шкірки на часточки та поміщаємо в пакет, який також зав'язуємо. Але після цього робимо в пакеті невеликі дірочки (можна проколоти ножем чи виделкою) - для того, щоб пар міг виходити. Так можна домогтися потрібного результату хвилин за 7-15.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: І для серця, і для травлення: чому буряк має бути частіше на вашому столі

Спосіб 3: використовуємо духовку у нашій плиті. Чистий овоч загортаємо у фольгу і відправляємо на деко на 40-50 хвилин в духовку, розігріту до 180-200 градусів. Якщо буряк молодий і маленьких розмірів, то час запікання можна скоротити до 3- хвилин.

Спосіб 4: варимо на звичайній плиті. Чистий буряк кладемо в каструлю в воду, доведену до кипіння, і залишаємо на 40 хвилин - при цьому вогонь не зменшуємо, він має бути великим. Щоб температура води була ще вище, деякі господині додають 2-3 столові ложки рослинної олії. Після цього буряк слід потримати в холодній воді, щоб зварений овоч можна було легше очищати.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
23-12-2024, 23:37
Коментарів 0 Переглядів 585

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.