RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Морозильна камера - чудове місце для зберігання страв, які ви приготували заздалегідь, або куплених у магазині продуктів, які ви зберігаєте на вечерю. Але без належного зберігання цей невеликий простір може швидко перетворитися на безлад.

Про це пише видання Southern Living.



Як краще зберігати продукти в морозилці


Хоча стабільна низька температура і справність приладу вкрай важливі для свіжості заморожених овочів, ягід та м'яса, це не єдині умови.

Також необхідний і регулярний контроль терміну зберігання їжі, що значно складніше зробити, якщо продукти просто накидані в морозильну камеру.

Зокрема експертка компанії з організації простору "Graceful Spaces", Крістіна Лі, розповіла, як краще зберігати продукти в морозилці, щоб ефективно використати простір і легко дістати потрібне.

Використовуйте контейнери

Майже завжди знадобляться контейнери, навіть якщо ви групуєте куплені в магазині речі. Це створює певні "межі" між продуктами.

Однак не лише контейнери можна помістити в морозилку, а й морозостійке скло, алюмінієву фольгу і навіть поліетиленову плівку. Втім, контейнери чудово підходять для зберігання залишків домашньої їжі та зручні для групування продуктів.

Зберігайте за категоріями

Одна з важливих речей в організації морозильної камери - це зберігання за категоріями. Наприклад, складіть разом усі заморожені овочі, десерти і т.д.

Ще один простий спосіб - скласти упаковані продукти однієї категорії в один контейнер, для зручності наклеївши етикетку з назвою типу продуктів.. Контейнер з продуктами, які купуються найчастіше, радять поставити на верхню полицю, щоб він був легкодоступним.

Згрупувати за терміном придатності

Хоча час, необхідний для того, щоб їжа зіпсувалася, залежить від типу продукту, в середньому вона починає псуватися щонайменше через три місяці перебування у морозильній камері. Тож групування продуктів за термінами придатності - допоможе знати, що з'їсти з цієї вибірки в першу чергу.

Коли ви проводите інвентаризацію наявних у морозильній камері продуктів і впорядковуєте їх за датами, експертка рекомендує групувати продукти, які швидко закінчуються, на видному місці.

На середніх полицях слід зберігати заморожені овочі або страви, а на тих, до яких дотягнутися складніше - хліб, млинці або заморожене м'ясо. Ще одна порада - регулярно проводити інвентаризацію того, що у вас вже є, перед тим, як йти за покупками.

Крім цього варто прибирати пролиту рідину, а також щотижня витирати сухою ганчіркою контейнери для м'яса. Створення щоденних, щотижневих і щомісячних рутин дозволить вам легше контролювати простір морозильної камери і свіжість їжі.

Маркуйте домашні продукти

Частиною запобігання заморожуванню домашніх продуктів є маркування упаковки. Вибирайте між маркуванням дня приготування їжі або датою "з'їсти до".

Окрім дати, позначайте інгредієнти або страви, які ви заморожуєте, щоб знати, що знаходиться в кожному пакеті або контейнері. Така тактика не тільки допомагає вам знати, коли потрібно з'їсти їжу, але й підказує, що знаходиться у вашій морозильній камері.

Запаковуючи домашню їжу в пакети для заморожування, переконайтеся, що кришка щільно прилягає, щоб запобігти потраплянню кисню та вологи і висиханню їжі.

Складайте вертикально

Оскільки морозильні камери мають набагато менше місця, ніж холодильники, іноді найкращою порадою є оптимізація незручного простору

Якщо у вас багато запакованих продуктів (наприклад, заморожена піца), розташуйте коробки вертикально - це чудовий спосіб упорядкувати морозильну камеру і уникнути перетворення їжі на один льодовик.

Ця порада також ефективна для їжі, яка готується заздалегідь - якщо покласти її у міцні пластикові пакети на блискавці або розкласти у тонкі пластикові контейнери.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
27-08-2024, 22:20
Коментарів 0 Переглядів 417


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.