RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Чай став для багатьох щоденним ритуалом. Як виявилось, для того, щоб приготувати ідеальний напій, потрібно додати ще один інгредієнт.

РБК-Україна (проєкт Styler) розповідає, що потрібно додати під час заварювання чаю, щоб покращити його смак.

При написанні матеріалу використовувались такі джерела: сайт Daily star та Telegram-канал експерта з харчування Наталії Мазурик.



Секрет приготування чаю


Доктор хімічних наук Мішель Франкл розкрила секрет приготування ідеального напою. Вона стверджує, що для цього необхідно додавати сіль у чашку чаю.

З наукового погляду це допомагає зменшити гіркоту.

Це пов’язано з тим, що ключовий елемент, тобто іон натрію, задіюється в хімічному механізмі, що викликає відчуття гіркого смаку. Достатньо маленької дрібки солі, вона нейтралізує в’язкість і гіркоту напою.

Також Мішель поділилась і іншими порадами:

  • потрібно підігрівати чашки перед заварюванням

  • не використовувати один пакетик двічі

  • не ставити чай в мікрохвильову піч, так він завариться неправильно

  • якщо п’єте чай з молоком, то спочатку підігрійте його перед тим як налити в чашку


Як вибрати якісний чай


Експертка з харчування Наталя Мазурик розповіла, що існують важливі правила, про які варто пам'ятати:

  • листовий чай кращий - звертайте увагу, щоб усі листочки були однакового розміру та правильної форми, а в пакеті не було корінчиків. Якщо ви купуєте ваговий чай, спробуйте розгорнути один листочок. Краще не купуйте такий, що одразу кришиться в руці

  • чай повинен бути без добавлень та ароматизаторів - часто за ними виробники намагаються замаскувати неякісну сировину

  • заварка допоможе зрозуміти - якщо під час заварювання ви помітили сміття та корінчики, які піднімаються на поверхню води, це неякісний чай. А ось наявність плівочки не завжди означає, що перед вами дійсно смачний продукт. Зелений чай часто гірчить, якщо він не якісний.


Для домашнього чаювання достатньо:

  • 2 г для чашки 250 мл

  • 5 г для 3 чашок

  • 9 г для 6 чашок


Як зберігати чай


Експерт розповіла, що під час зберігання чаю потрібно дотримуватись простих правил:

  • обирайте сухе місце - чай добре вбирає навколишню вологу і так може втратити свій смак та аромат

  • зберігайте в прохолодному місці - чим вища температура, тим швидше чай буде окислюватись

  • зберігайте в закритих герметичних місткостях - це збереже від вологи та запахів

  • уникайте


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
26-01-2024, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 704

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.