Усі робили неправильно: експерт поділилася "секретним" способом заварювання чаю

Лайфхаки
771
0

Чай став для багатьох щоденним ритуалом. Як виявилось, для того, щоб приготувати ідеальний напій, потрібно додати ще один інгредієнт.

РБК-Україна (проєкт Styler) розповідає, що потрібно додати під час заварювання чаю, щоб покращити його смак.

При написанні матеріалу використовувались такі джерела: сайт Daily star та Telegram-канал експерта з харчування Наталії Мазурик.



Секрет приготування чаю


Доктор хімічних наук Мішель Франкл розкрила секрет приготування ідеального напою. Вона стверджує, що для цього необхідно додавати сіль у чашку чаю.

З наукового погляду це допомагає зменшити гіркоту.

Це пов’язано з тим, що ключовий елемент, тобто іон натрію, задіюється в хімічному механізмі, що викликає відчуття гіркого смаку. Достатньо маленької дрібки солі, вона нейтралізує в’язкість і гіркоту напою.

Також Мішель поділилась і іншими порадами:

  • потрібно підігрівати чашки перед заварюванням

  • не використовувати один пакетик двічі

  • не ставити чай в мікрохвильову піч, так він завариться неправильно

  • якщо п’єте чай з молоком, то спочатку підігрійте його перед тим як налити в чашку


Як вибрати якісний чай


Експертка з харчування Наталя Мазурик розповіла, що існують важливі правила, про які варто пам'ятати:

  • листовий чай кращий - звертайте увагу, щоб усі листочки були однакового розміру та правильної форми, а в пакеті не було корінчиків. Якщо ви купуєте ваговий чай, спробуйте розгорнути один листочок. Краще не купуйте такий, що одразу кришиться в руці

  • чай повинен бути без добавлень та ароматизаторів - часто за ними виробники намагаються замаскувати неякісну сировину

  • заварка допоможе зрозуміти - якщо під час заварювання ви помітили сміття та корінчики, які піднімаються на поверхню води, це неякісний чай. А ось наявність плівочки не завжди означає, що перед вами дійсно смачний продукт. Зелений чай часто гірчить, якщо він не якісний.


Для домашнього чаювання достатньо:

  • 2 г для чашки 250 мл

  • 5 г для 3 чашок

  • 9 г для 6 чашок


Як зберігати чай


Експерт розповіла, що під час зберігання чаю потрібно дотримуватись простих правил:

  • обирайте сухе місце - чай добре вбирає навколишню вологу і так може втратити свій смак та аромат

  • зберігайте в прохолодному місці - чим вища температура, тим швидше чай буде окислюватись

  • зберігайте в закритих герметичних місткостях - це збереже від вологи та запахів

  • уникайте


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують