RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Прийняв пологи у дружини


28-річна чернівчанка Галина Грищук готувалася до народження другої дитини. Однак восьмого жовтня жінка несподівано для себе відчула перейми і буквально за півтори години народила здорового хлопчика вдома. Пологи приймав батько дитини.

– У мене було сідничне передлежання дитини, тому мене готували до кесаревого розтину, – пригадує щаслива мама. – Мені дуже не хотілося цього. Восьмого жовтня о пів на шосту ранку відчула біль. Кілька днів до того вже таке було, тому я думала, що це хибні перейми. На телефон закачала спеціальну рахівницю для перейм: вони були нерегулярні, тому я вирішила, що вони хибні. О пів на сьому зрозуміла, що щось не те. Сказала чоловікові. Він відвіз нашого трирічного сина Едіка до моєї мами.

Без десяти восьма зателефонувала своєму лікареві, він порадив їхати до пологового будинку. Але доки повернувся Максим, у мене вже почалися повноцінні пологи. Чоловік намагався мене переодягнути, хотів нести до машини, але я вже народжувала…
Максим викликав "швидку", але йому довелося самому приймати пологи.

– Народжувала я на колінах – так мені було легше, – пригадує Галина. – І потім лікарі сказали, що це було правильно за сідничного передлежання дитини. І тут, вдома, з’явився на світ наш Стасик. Спочатку з’явилися сіднички, було дуже страшно, адже ми розуміли, що голівка ще всередині. А потім наш синочок з’явився повністю. Дитина закричала дуже тихенько, але я була спокійна, ми її перевернули на животик на пелюшки.

– У голові було: тільки би все було добре, – каже жінка. – "Швидка" приїхала швидко. Лікарі так втішилися, що їм не довелося приймати пологи. Вони лише відрізали пуповину. Поклали мене на ноші – і в лікарню. А дитина разом із медиком їхали з чоловіком на машині, бо там тепліше.

– Коли приїхали до пологового будинку, на нас всі збіглися дивитися, як на цирк, – усміхається жінка. – Коли мене оглядали, було семеро медиків. Всі нас підтримували і хвалили. Синочок народився вагою 2750 кг та зі зростом 50 см.

Татусь новонародженого небагатослівний – досі шокований. Зізнається, що було страшно.

– Дуже хвилювався, щоби все зробити правильно, – зізнається Максим. – Хоча приблизне поняття мав. Головне, що не розгубився і слухав дружину.

– Головне, що не втратив свідомість, – жартує Галина. – Наш татусь мовчазний, все тримає в собі.
Сім’я Грищуків дуже щаслива: новонароджений синочок здоровий, і мама почувається добре. А трирічний Едік зізнається, що дуже любить маленького братика Стасика.
Леся ТОКАРЮК

До речі

– Пологи вдома – великий ризик. Майже 70 відсотків пологів, які починаються вдома, закінчуються в пологових будинках, проте вже з ускладненнями, – говорить Інна БИРЧАК, акушер-гінеколог, кандидат медичних наук, викладач БДМУ. – На щастя, у цьому випадку все склалося вдало. Чудова альтернатива пологів вдома – сімейні пологи в стаціонарі, максимально наближені до домашніх умов, де біля жінки перебуває близька людина та кваліфіковані лікарі.

Якщо
не встигаєте до пологового будинку


 Якщо вже видно голівку, не тягніть дитину за голівку або кінцівки. Потрібно просто бути напоготові. Коли малюк вийде, обгорніть його теплою сухою пелюшкою. Якщо він не закричав, легенько вдарте його по сідницях, погладьте спинку і розітріть п’ятки.
Якщо малюк народився в оболонці ("сорочці"), відразу розірвіть її.
 Перевірте пульсацію пуповини. Щойно вона припиниться – перев’язуйте. Потрібно дві товсті нитки: першу необхідно зав’язати за 10 см від пупкового кільця дитини, а другу – за сантиметр від нього. Після цього пуповину перерізати між нитками ножицями (які попередньо потримати у спирті).
Малюка обережно покладіть мамі на живіт і прикладіть до грудей.
18-10-2013, 13:08
Коментарів 0 Переглядів 4 799

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.