RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Для мене весь світ – це вони»

Джильберто Форті уже дев’ять років проживає у Чернівцях. Італієць приїхав сюди заради дружини-чернівчанки та їхньої доньки, залишивши у рідній країні бізнес, захоплення музикою, родину, друзів. "Мене привело до Чернівців кохання до Оксани, – запевняє синьйор Джильберто. – Ми з нею двоє різних людей з однією душею. Не важливо, де ти живеш, важливо, як ти живеш. Чи це Україна, чи Італія… Людина повинна почуватися щасливою. А щастя можна знайти лише поруч із близькою людиною. Я знайшов його з Оксаною і нашою донечкою. Для мене весь світ – це вони".

"Я й українка, й італійка"

Із чернівчанкою Оксаною Унгурян та її чоловіком Джильберто Форті ми зустрілися у їхньому улюбленому кафе, куди вони навідуються майже щодня. До тата горнулася восьмирічна Валерія, а він поїв її з ложечки капучино. "Це татова донечка. Вона навіть схожа на чоловіка. Заради Валерії він готовий на все, – сміється пані Оксана. – Вона його теж безмежно любить". "Коли дивлюся на Валерію, у мене виникає бажання мати ще одну дитину, – зізнається синьйор Джильберто. – Але розумію, що через свій вік не зможу дати їй все необхідне. Діти повинні бути оточені ніжністю та любов’ю батьків. Тоді вони ростимуть щасливими і усміхненими, як наша донька. Ми хочемо, щоб вона закінчила в Чернівцях молодшу школу, бо тут вищий рівень. А потім Валерія продовжить навчання в Італії, де в старших класах вузька спеціалізація. Можливо, згодом ми теж переїдемо туди з Оксаною".

– Я й українка, й італійка. Хочу жити трохи в Чернівцях, трохи – в Італії, – каже, сміючись, Валерія. – Навчаюся в третьому класі гімназії №3. Вивчаю англійську, французьку та італійську мови. З мамою ми розмовляємо українською, з татом – італійською. Також займаюся музикою, граю на фортепіано, як мій тато. Колись він був відомим в Італії музикантом.

"Почуваюся справжньою жінкою"

– За спеціальністю я інженер, закінчила фізичний факультет ЧНУ. Але у 1990-х роках роботи не було, тому була змушена поїхати на заробітки до Італії, – розповідає Оксана. – Працювала в місті Фрозіноне – за 60 кілометрів від Рима. Там ми і познайомилися з Джильберто. Потім зрозуміли, що закохалися. Через певний час я повернулася до Чернівців, бо в мене закінчилася віза. Джильберто приїхав до мене. Йому дуже сподобалися наше місто, його архітектура. Він сказав: "Я міг би тут жити", – і залишився. А потім у нас народилася Валерія.
Чоловік намагається зрозуміти, про що розповідає дружина, просить перекласти італійською. "Поруч із Джильберто почуваюся справжньою жінкою: захищеною і коханою, – запевняє Оксана. – Подарунки, квіти, кава в ліжко… Ми обоє вже були одружені, багато пережили. У мене є 19-річний син від першого шлюбу, у Джильберто – троє дорослих доньок. Нині я домогосподарка, Джильберто вже на пенсії. В Італії він багато працював: займався бізнесом і музикою, тепер хоче трохи відпочити, пожити заради сім’ї. Ми все вирішуємо разом. І ходимо всюди разом, бо Джильберто не знає української мови, доводиться бути в нього за перекладача. У нашій родині пов’язані українські та італійські традиції. Ми святкуємо два Різдва: католицьке 25 грудня та українське 7 січня. Готую українські та італійські страви.

"Людина нічого не варта без сім’ї"

– Здебільшого чернівчанки їдуть до своїх чоловіків-іноземців, а ви приїхали до дружини в Україну. Не сумуєте за Італією? – цікавлюся.

– Ми майже щороку їздимо всією сім’єю до Італії. А я буваю там ще частіше, – запевняє чоловік. – Хоча мій переїзд до Чернівців шокував мою родину та друзів. Вони не могли зрозуміти: залишаю все і їду невідомо куди. Але згодом все стало на свої місця. Мої старші доньки дуже полюбили Валерію. Навіть моя колишня дружина сказала: "Боже, яке гарне дитя". Я не можу сумувати, коли поруч зі мною моя сім’я. Без неї людина нічого не варта. Оксана для мене не лише кохана дружина, а й найближчий друг, який прийде на допомогу у складній життєвій ситуації.

– Мене неприємно вражає, що українки їдуть на заробітки в інші країни, залишаючи своїх маленьких дітей, – зізнається чоловік. – В Італії чоловік повинен забезпечувати свою сім’ю. А у вас всі клопоти переклали на плечі жінок.

Звертаю увагу на струнку фігуру і молодечість синьйора Джильберто. "Поруч із такою молодою і вродливою дружиною я зобов’язаний підтримувати себе у відповідній фізичній формі. Доводиться багато від чого відмовлятися, щоб бути струнким і підтягнутим, – сміється чоловік. – Щодня і щохвилини підтверджую своє кохання до Оксани. Кажу добрі слова, дарую квіти… Із цих дрібниць складається подружнє життя. Якщо постійно звертати на них увагу, все буде добре"
Надія БУДНА
4-02-2013, 10:43
Коментарів 0 Переглядів 2 716

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.